De twee nieuwe krachtbalvelden voor krachtbalclub Male zijn een feit. Het ontwerp is in samenspraak met de krachtbalclub tot stand gekomen. Het gaat om twee natuurgrasvelden die omgevormd werden naar kunstgrasvelden.

 Vandaag kan de club de nieuwe competitie aanvatten op de vernieuwde speelvelden. Eerder werden al kunstgrasvelden aangelegd voor voetbalclubs, maar dit is de eerste keer dat een kunstgrasveld wordt aangelegd voor een krachtbalvereniging. We hebben hier jaren lang voor geijverd, ik ben dan ook blij dat de krachtbal in Male eindelijk op een kwalitatief grasveld zal kunnen spelen. Kunstgrasvelden zijn immers veel duurzamer. Ze zijn tot drie keer meer bespeelbaar, natuurlijke grasvelden moeten elk seizoen opnieuw heraangelegd worden. Ook aan de Xaverianensite leggen we nog een kunstgrasveld aan voor de krachtbalclub van Sint-Michiels.”

Het veld werd opgedeeld in twee speelvelden die afgescheiden worden door een middenpad. Dit biedt de toeschouwers de kans om naast het speelveld te staan. Voor de veiligheid van de toeschouwers worden er rond de speelvelden lage leunomheiningen voorzien. Op het middenpad worden twee nieuwe dug-outs van zes meter geplaatst voor spelers en trainers. Op het tweede speelveld fungeert het aanwezige bijgebouw als dug-out.