Op de hoek van de Astridlaan met de Maalderijstraat start binnenkort de bouw van een sociaal nieuwbouwproject. De Brugse Maatschappij voor Huisvesting zal er 26 woongelegenheden bouwen. 

Het bouwproject komt op de site van de oude maalderij in de Astridlaan, de aanpalende woning op Maalderijstraat nr. 1 en een nog onbebouwd perceel in de Wilde Kastanjestraat.

De site is groot genoeg voor een meergezinswoningenproject en goed gelegen door haar directe ligging aan de Astridlaan. Er worden 3 meergezinswoningen gebouwd rond een autovrije, groene en gemeenschappelijke tuin. Deze groene zone sluit visueel ook mooi aan met het achterliggende natuurgebied van de Gemene Weidebeek.

Het project zal bestaan uit meerdere gebouwen. Het grootste gebouw zal 20 appartementen bevatten en wordt haaks op de Astridlaan ingeplant. Door deze haakse inplanting blijft het gebouw ondanks zijn volume inpasbaar in de omgeving.

Een tweede gebouw met 5 appartementen wordt tegenaan de woning in de Maalderijstraat nr. 3 gebouwd.

Het derde gebouw betreft een eengezinswoning in de Wilde Kastanjestraat. Dit wordt een soort bel-etage omdat de woning ook toegang zal geven naar de ondergrondse parkeergarage voor bewoners. Hier komt ook een doorgang voor fietsers en voetgangers naar een pad dat doorheen de gemeenschappelijke tuin loopt en de verbinding naar de Astridlaan maakt. Voor bezoekers worden er bovengronds parkeerplaatsen voorzien die enkel toegankelijk zijn vanaf de Astridlaan.

Na enkele jaren van nauwe samenwerking tussen de stad en het ontwerpbureau, kan nu eindelijk de laatste fase starten, namelijk de bouw zelf, besluit Demon.