Na dertig jaar verdwijnen de containers van buitenschoolse kinderopvang (BKO) De Paddestoel uit Sint-Michiels-Brugge. In de plaats verrijst er een nieuwbouw, waar de BKO op termijn duurzamer en functioneler dan ooit aan de slag kan. De eerste  spadesteek aan de Sint-Arnolduslaan is intussen gezet. Tijdens de bouwwerken is de opvang ondergebracht in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge.

Ik ben trots dat de nieuwbouw van De Paddestoel het uithangbord van ‘kinderopvang 2.0’ in Brugge wordt. Het ontwerp houdt rekening met mobiliteit, toegankelijkheid en groene accenten in de brede omgeving. Het idee is dat we op die plek eigenlijk ten dienste van drie doelgroepen staan: de kinderen die in de opvang verblijven, de kindbegeleiders en de ouders of bezoekers. Ze hebben er allemaal baat bij om zich in de opvang welkom te voelen, er vlot hun weg te vinden en er graag te vertoeven. De nieuwbouw aan de Sint-Arnolduslaan zal aan al die noden beantwoorden.

Architectuurbureau Vaneeckhout uit Roeselare tekende het concept voor de nieuwe BKO in Sint-Michiels-Brugge. De totale kost van het project  werd geraamd op ruim 1,7 miljoen euro. Er komen 72 opvangplaatsen in het BKO. De opening van de nieuwe locatie wordt voorzien in april 2023.