De Stad blijft inzetten op de verbetering, renovatie of vernieuwing van de sportinfrastructuur van de Brugse sportclubs. Zo ook bij voetbalclub Zeehaven Zeebrugge waar de bouw van nieuwe kleedkamers een eerste grote stap is.

Zeehaven Zeebrugge, voorheen bekend als Zeemeeuw Zeebrugge, is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vereniging met 184 leden en barst daardoor uit haar voegen. Daarom dat de club zich tot de Stad richtte met de vraag voor steun.

Als Stad zijn wij altijd begaan met onze sportclubs, op elk vlak, dus ook qua infrastructuur. Om die reden verlenen wij ook investeringssubsidies. In dit geval kwam de Stad tegemoet met een subsidie van maar liefst 185.000 euro en is er een eigen inbreng van Zeehaven Zeebrugge van zo’n 86.000 euro.

Concreet gaat het om nieuwe kleedkamers (en een geïntegreerde vergaderruimte) om vooral meisjes te laten sporten. Daarnaast zal er in een latere fase ook een renovatie van het dak van de bestaande kleedkamers gebeuren en een luifel en verharding voor het clubhuis komen.