De Stad duidde op 4 mei 2020 de sportsite in de Gemeneweidestraat aan als locatie voor de bouw van een volwaardige sporthal voor Koolkerke en Sint-Jozef. Daarmee is een eerste stap gezet in het wegwerken van deze blinde vlek op vlak van sportinfrastructuur in Brugge, zoals opgenomen in het beleidsprogramma 2019-2024.

In het stedelijk beleidsprogramma gaf de Stad aan om drie blinde vlekken op vlak van indoor sportinfrastructuur weg te werken. Eén ervan is in Sint-Jozef en Koolkerke. De bestaande sporthal in de Arendstraat in Koolkerke voldoet op vandaag niet meer aan de normen om op een kwalitatieve manier te sporten. De zaal is te klein en te laag om er populaire bal – of netsporten zoals badminton of minivoetbal te spelen. De circa 9.000 inwoners van Koolkerke en St-Jozef moeten dus altijd noodgedwongen uitwijken naar andere deelgemeenten om deze populaire sporten te beoefenen.

De nieuwe sporthal zal gericht zijn op lokale gebruikers. Trainingen en recreatieve wedstrijden van basketbal, minivoetbal, volleybal, badminton, … zullen allemaal mogelijk zijn. Het is dus de bedoeling om de bewoners van zowel Koolkerke als Sint-Jozef in hun directe omgeving volwaardige sportvoorzieningen aan te bieden. Dat kan niet enkel de fysieke gezondheid stimuleren maar ook een aanzet zijn om nieuwe sportverenigingen of lokale sportgroepjes te starten.

De grootte van de zaal zal ongeveer 20 op 32 meter zijn en verder worden ook berging, kleedkamers, sanitair en een kleinere polyvalente ruimte voorzien. Het gebouw willen we niet enkel en alleen voor sport gebruiken maar zo polyvalent mogelijk inzetten voor de plaatselijke bevolking. De accommodatie moet zodanig aangepast zijn dat ook verenigingen, scholen,… van deze zaal kunnen gebruik maken.

Het specifieke programma wordt de komende maanden nog verder verfijnd. Maar we gaan de sportinfrastructuur zoveel mogelijk clusteren”, zegt de schepen. “De nieuwe sporthal moet aansluiten op het bestaande outdoor sportpark in de Gemeneweidestraat. Er kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van de bestaande parking. De exacte inplanting op de site vormt de komende maanden voorwerp van verder onderzoek. De eerste stap is alvast gezet.

Welkom bij CD&V. Onze websites maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren. Lees onze Cookies Policy voor meer informatie. Ons cookiebeleid en deze voorkeuren gelden voor alle CD&V-websites. Door op 'Akkoord' te klikken, ga je akkoord met de geselecteerde cookies.