In het zog van het WK Tijdrijden organiseert men op Sint-Pieters een heus feestweekend rond de fiets op en rond de site De Dijk – De Pastorie. Pastorie Préférée (van vrijdag 27 augustus tem zondag 29 augustus) 2021 is een feestweekend voor Sint-Pieters, maar het staat volledig in het kader van de promotie voor het WK Tijdrijden (Knokke-Brugge). Een tijdelijke kunstinstallatie van metaalkunstenaar Marcel Vanden Bilcke, die in zijn thuisbasis een kunstwerk heeft gerealiseerd als eerbetoon voor gewezen Tourwinnaar Romain Maes ( Tour 1935), kondigt nu al de festiviteiten  op ludieke wijze aan.

Alle info over het fietsfeestweekend vind je op https://vzwsintpietersconnected.be/pastorie-preferee

dit is een mooi weekend ter promotie van het WK Wielrennen en de wielersport in het algemeen. Brugse organisaties konden bij de Stad een subsidie aanvragen voor het uitwerken van een initiatief met een duidelijke link naar het WK wielrennen 2021. Eén van de mooiste voorstellen was toch dit Pastorie Préféréeweekend. We konden een subsidie van 2.500 euro geven voor dit event.  Heel wat van de activiteiten uit het aanbod staan in het teken van de fiets. Er is gans het weekend een fietszoektocht met leuke prijzen. Maar het weekend begint pas echt op vrijdag 27 augustus, met een toneelstuk en een quiz die met heel wat fietsvragen uitpakt maar eigenlijk toch een algemene leuke familiequiz is. Op zaterdag is er terug het toneelstuk, waarbij Sint-Pieters én de fiets centraal staat .

Op zondagvoormiddag is er een toerrit voor beginnende wielertoeristen en kan men mee op de spinningfiets. De zondagnamiddag is een heuse familiegebeuren. Gekke fietsen, een fietsbehendigheidsparcours, fietsnazicht, fietsgraveeractie, fietsen op rollen, de fietsbieb en een fietstocht met verhalen uit ‘De Lage Moere’ staan op het programma. Ook de genomineerden van  ‘Préférée Sint-Pieters’ worden dan bekend gemaakt.