Nadat de Stad in navolging van het succes van vorig jaar opnieuw de uitbreiding van de zwemzone goedkeurde komt er nu ook een uitbreiding van de watersportzone in Zeebrugge-Bad. Dit door de grote toename van onder meer de kitesurfers.

Ondanks of natuurlijk net door corona gaf uitbater Leon Inkelberghe van surfclub Icarus een tijdje geleden te kennen dat het ledenaantal fors de lucht in ging. Daarbij kregen we zelfs de vraag om ook de zone voor brandingsporten uit te breiden in de richting van Blankenberge. Een piste die we zeker de moeite waard vonden om te bekijken.

De populariteit van brandingsporten (alle sportactiviteiten die worden beoefend met onder meer surfplanken, kites, wakeboards, peddles, rafts…) is al een tijdje aan het groeien en daardoor was er meer en meer nood aan een grotere insteekzone.

Dat is de zone vanaf het strand tot 200 meter buiten de laagwaterlijn waar watersportactiviteiten kunnen beoefend worden of waar vaartuigen in zee kunnen steken.

Vervolgens is de Stad gaan samenzitten met de surfclub om te bekijken welke mogelijkheden er waren en dat gaan bepleiten bij de federale overheidsdienst die hiervoor toelating moest geven. Met succes. De insteekzone is nu uitgebreid van 195 naar 485 meter.

Vorig jaar experimenteerden we reeds met een uitbreiding van de badzone en dat lukte vrij aardig. Vandaar dat we daar ook dit jaar blijven op inzetten. De uitbreiding van de insteekzone is daar eigenlijk een logisch vervolg op.

Daardoor kunnen er nu heel wat meer kitesurfers toegelaten kunnen worden. En dat kan zeker een extra troef zijn voor Zeebrugge-bad.