Een feestelijke stad is een stad met vlaggen! Dat is al eeuwen zo en Stad Brugge wil die traditie op hedendaagse wijze voortzetten. De start van de Ronde van Vlaanderen op zondag 2 april in Brugge wordt een echt volksfeest. In dat kader koopt de Stad verschillende formaten vlaggen aan. Op die vlaggen zal het campagnebeeld ‘Brugge maakt de Ronde’ te zien zijn.

Op de Markt waar de start plaatsvindt en op ’t Zand waar het wielerdorp wordt opgebouwd, zullen 16 vlaggen hangen in het formaat 3 op 3 meter. Op de Burg zullen 5 vlaggen te zien zijn in het formaat 2 op 2 meter. Naast deze grote vlaggen, zullen op andere locaties in de stad nog 90 vlaggen hangen van 1,5 op 2 meter.

Daarnaast koopt de Stad ook 1.500 Brugse vlaggen van 1,5 op 2 meter aan. Deze vlaggen worden binnenkort bezorgd aan inwoners, bedrijven, scholen … langs het parcours.

Onze campagneslogan ‘Brugge maakt de Ronde’ zal overal te zien zijn. We doen een warme oproep aan Bruggelingen die langs het parcours wonen om in de periode net voor en op de dag van de Ronde de vlag uit te hangen aan de gevel, uit het raam of in de hand en op die manier te tonen hoe trots we zijn op dit wereldvermaarde evenement in onze stad.