Op zondag 15 augustus organiseert ‘De Goezeput Cycling Team’ in samenwerking met de Stad een tocht waarbij ook op een groot deel van het WK-parcours wordt gefietst.

Er kan gekozen worden tussen een toertocht van 60 km of 100 km met bevoorrading na respectievelijk 30 km en 60 km. Het gaat hier om een uniek concept. Er wordt langs de Haven immers ook een WK-Strava-segment gecreëerd met tijdsregistratie en het parcours zal voorzien worden van seingevers om de veiligheid te garanderen.

Daarnaast is er een passage langs WK-dorp Damme en is er voor de geïnteresseerden ook de mogelijkheid om een bijkomende lus te maken naar ’t Zand, waar op dat moment de WK-Roadshow (www.flanders2021.com/nl/roadshow) bezig is. Een tussenstop waarbij je letterlijk over de finish van het echte WK kan rijden en je kan ondergedompeld worden in de wondere wereld van het WK wielrennen.

Start en aankomst van de WK-toertocht liggen aan de Sint-Pietersplas aan de Blankenbergse Dijk, waar ook randanimatie voorzien is.

Als extra wordt elke fiets uitgerust met een WK-zadelpensticker en na aankomst klimt iedere deelnemer op het podium voor een WK-foto.

Voor de Stad heeft de organisatie hier perfect ingespeeld op de combinatie tussen WK wielrennen, sport en plezier. Vandaar dat de wielerclub ook kon rekenen op een impulssubsidie van 2.500 euro van de Stad.”

 Meer info en inschrijven via www.brugge.be/wk-toertocht Inschrijven kan ook nog de dag zelf vanaf 7u30.