Aangepast parcours voor zesde Athora Great Bruges Marathon

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Athora Great Bruges Marathon is op zondag 15 oktober aan zijn zesde editie toe. Het parcours krijgt dit jaar een grondige upgrade: de lopers zullen nog meer van het historische stadscentrum van Brugge kunnen genieten en mogen zich verheugen op een groene lus door Sint-Michiels en een mooie passage door het pittoreske Damme.

Start en aankomst van de Athora Great Bruges Marathon blijven ongewijzigd: de lopers vertrekken in hartje Brugge op de Dijver en finishen op de Grote Markt, in de schaduw van het Belfort. Geen mooier decor om de eerste en laatste kilometers van je marathon of halve marathon te lopen dan het door de Unesco als Werelderfgoed beschermde historische stadscentrum van Brugge.

Via de Kruispoort in Sint-Kruis en Kasteel De Groene Poorte in Koolkerke zetten de marathon- en halvemarathonlopers vervolgens koers naar het gezellige historische stadje Damme, waar het fraaie middeleeuwse stadhuis een eyecatcher is. Langs de Damse Vaart en door de polders lopen de deelnemers terug richting Brugge. De halvemarathonlopers slaan af naar de finish op de Grote Markt, de marathonlopers trekken verder zuidwaarts richting het groene Sint-Michiels, met passages langs het Tillegembos en het Lappersfortbos. Terug in hartje Brugge beginnen de marathonlopers ter hoogte van het Minnewater aan een tweede en laatste lus door het historische stadscentrum. Eindigen doen ook zij op de Grote Markt.

Het vernieuwde parcours van de Athora Great Bruges Marathon bevat slechts een dertigtal hoogtemeters en is dus ideaal voor wie een snelle tijd ambieert. Tegelijk zorgen de integratie van Damme en Sint-Michiels in het parcours en de dubbele passage door het schitterende centrum van Brugge voor voldoende afwisseling en voor een tot de verbeelding sprekende setting. Het maakt van de Athora Great Bruges Marathon zonder twijfel een van de mooiste marathons van Europa.

Ook wandelaars kunnen op zondag 15 oktober komen meegenieten, want er zal bij de zesde editie van de Athora Great Bruges Marathon ook weer een Family Walk van 8 km op het programma staan. Online inschrijven voor alle afstanden kan nog tot en met zaterdag 14 oktober of zolang de voorraad strekt.

De Brugse marathon is een begrip in onze stad, maar ook ver daarbuiten. Vorig jaar namen zowat 5300 sportievelingen deel en zorgden ze voor een unieke sfeer in onze stad. Brugge biedt als Unesco Werelderfgoedstad een schitterend décor voor dit sportieve event. Met Damme, historisch verbonden met Brugge, én een flinke portie natuur in Sint-Michiels, komen daar nog heel wat extra troeven bij. Het nieuwe parcours en de dubbele passage door het historische centrum van Brugge zorgen voor meer afwisseling en voor een nog meer tot de verbeelding sprekende setting. Het maakt van de Athora Great Bruges Marathon zonder twijfel een van de mooiste marathons van Europa. Elke grote stad heeft zijn marathon en de marathon van Brugge is er nu nog meer één om op het sportieve palmares te zetten.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.