Franky in Brugge

schepen van ruimtelijke ordening (monumentenzorg, wonen, huisvesting, handhaving), leefmilieu (specifiek stadslabo en milieuvergunning) en sport bij stad Brugge

nieuws uit Brugge

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak. 

Brugse open ateliers lanceren gezamenlijke website

Brugge kan bogen op een nieuw initiatief dat inspirerend wil zijn voor al wie creatief aan de slag wil in een verbindende setting. Onder de noemer Brugse Open Ateliers (BOA) maken drie organisaties hun atelierwerking nog toegankelijker met een gemeenschappelijke website. De organisaties die zo nog
meer jongeren willen bereiken zijn MaM van Howest, Het Lab van Het Entrepot en House of Time van Brugge Plus. Het initiatief werd opgestart onder impuls van Bruggen voor Jongeren die het ganse proces mee heeft ondersteund.

Brugse jongeren vertrekken richting Parijs in het kader van de Olympische Spelen

175 kinderen uit vier Brugse lagere scholen vertrokken deze middag richting Parijs voor een bezoek aan het ‘Urban Youth Games-sportdorp’ in Parijs. Dit wordt opgetrokken in het kader van de Olympische Spelen die deze zomer starten op 26 juli 2024. De jongeren zitten in het vijfde en zesde leerjaar. Veertien begeleiders gaan mee. Het gaat om leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van BS De Pannebeke, BS De Smalle, BS Mozaïek en BS De Zonnetuin. Het bezoek aan Parijs vindt plaats op 30 en 31 mei 2024. De organisatie is in handen van de Urban Youth Games.

Voorstelling site Veemarkt in Sint-Michiels

In augustus 2019 werd de veemarktactiviteit op de site stopgezet en zorgde het verdwijnen van deze functie voor nieuwe opportuniteiten. Vanuit de stad waren we al langer vragende partij voor een totale reconversie van de site. Want, als we eerlijk zijn, behalve de zondagsmarkt en bij voetbalwedstrijden, als het plein dienst doet als parking, ligt de site er toch verlaten bij.

Vernieuwd stadslabo

Sinds de jaren 1970 heeft Brugge zich gepositioneerd als een voorloper op het gebied van milieubescherming. Door voortdurende investeringen en een gedegen milieubeleid, is de stad vandaag de dag niet alleen een van de meest nette, maar ook een van de meest aantrekkelijke steden in Europa. Een cruciale speler in dit streven naar milieuzorg is het Brugse stadslabo, opgericht in 1979 als onderdeel van de milieudienst van de stad. Nu kreeg dit stadslabo een grondige vernieuwing.

Vergunning voor nieuw trainingscentrum Cercle Brugge aan Gulden Kamer

De bouwvergunning voor een nieuw trainingscentrum voor Cercle Brugge is definitief.
Er kan nu gestart worden met de voorbereidingen voor de constructie van het nieuwe, ultramoderne trainingscomplex.

Officiële inhuldiging van het Willy Lustenhouwerplein

Willy Lustenhouwer was de artiestennaam van Willy Lapouter (1920-1994). Hij was een befaamde Vlaamse zanger, muzikant, conferencier en radio- & televisiepresentator. Als conferencier gaf hij tien onemanshows waarin hij heel wat Brugse typetjes in sappig Brugs dialect speelde. Zijn bekendste liedje is ‘Zie je van Brugge? Zet je van achter’.