Be-Ne cup exergaming

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Het gloednieuwe evenement BE-NE Exergaming is een organisatie van de studenten uit de richting Sport en Bewegen van Howest. Exergaming is een discipline waarbij gamen wordt gecombineerd met sporten. Het gaat om een tweedaagse – 18 en 19 maart 2024 – op de site van Sport Vlaanderen, in zowel de Sportscube als op de Sportinnovatiecampus.

Howest werkt hiervoor samen met de Nederlandse Hogeschool Arnhem & Nijmegen. 60 Nederlandse studenten van die Nederlandse Hogeschool namen het op tegen 60 Belgische studenten van Howest in een tornooi met exergaming, e-sports en arcade games. Het tornooi was volledig volzet, wat het succes en de populariteit van deze combinatie aantoont. Op maandag 18 maart was het evenement open voor bezoekers die zelf konden proeven van deze nieuwe manieren van sporten en gamen.

Als Stad en Sportdienst laten we onze waardering voor dit soort evenementen blijken via het toekennen van het mooie subsidiebedrag van 2.500 euro. 2024 is een olympisch jaar en om de sportieve vlam ook in onze stad te doen branden, lanceerden we onze subsidie-oproep ‘Brugge Sport’ binnen het olympische thema. Inwoners van Brugge of Brugse organisaties zonder winstoogmerk (vereniging, school, particulier, buurtcomité, …) konden vorig jaar een subsidie aanvragen om een nieuw, laagdrempelig en publieksgericht initiatief op Brugs grondgebied rond de Olympische - of Paralympische Spelen uit te werken. 

De studenten van Howest deden dat voor dit tornooi en gezien dit de sporten van de toekomst zijn, voorzagen we het maximumbedrag. Het is fijn om vandaag te zien dat onze middelen op dynamische en geslaagde wijze zijn ingezet.

Nieuws

Uitreiking Brugse sportprijzen

De Brugse sportprijzen vormen het orgelpunt van het Brugse sportjaar. Verschillende sporters krijgen een trofee of medaille voor hun indrukwekkende prestaties van het voorbije kalenderjaar 2023. Eén sporter of sportclub wordt ook bekroond met de Trofee van Sportverdienste, omwille van een bijzondere jarenlange sportcarrière.

Opening sociaal woonproject Peterseliestraat

De voormalige militaire site in de Peterseliestraat in het centrum van Brugge werd herbestemd tot een siociaal huisvestingsproject. De site werd volledig opnieuw ingericht met respect voor het bestaande erfgoed. Er werden 28 sociale woningen ondergebracht en 52 appartementen. De tuin staat ook open voor de buurt.

Arbeidsongevallen met dienstwapens tot minimum beperken

Vorig jaar waren er 19 incidenten met dienstwapens bij de federale en lokale politie. Gemiddeld waren er de voorbije 5 jaar 21 arbeidsongevallen waarbij dienstwapens betrokken waren.