Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Publicatiedatum

Auteur

Kim Lamote

Deel dit artikel

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

 

Dwars door Brugge’ is dé Brugse klassieker voor loopliefhebbers, van jong tot oud, van getrainde atleten tot bescheiden liefhebbers. Uit onze studie sportparticipatie vorig jaar bleek dat lopen na fietsen op de tweede plaats staat in de top 3 van favoriete sporten in onze stad. Het mag dan ook niet verwonderen dat we deze stadsloop zo toegankelijk mogelijk willen maken voor iedereen. Met dat doel werd enkele jaren terug het begeleidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’ opgestart, in een mooie samenwerking met Howest. Het concept is eenvoudig. Binnen dit traject worden deelnemers klaargestoomd om deze Brugse loopklassieker succesvol af te ronden. Ze krijgen daarbij begeleiding van beweegcoaches (studenten Sport & Bewegen van Howest) die hen minstens twee keer per week laten trainen. We mikken telkens op verschillende doelgroepen. Vorig jaar was er voor het eerst een traject voor diabetici waaraan 32 mensen deelnamen. Dit jaar wordt voor het eerst een traject opgezet voor blinden en slechtziende deelnemers in samenwerking met Spermalie. Wie wil, kan zich inschrijven via de school. Ook diabetici krijgen net als vorig jaar de kans om in te schrijven voor het traject, zowel voor de 5 als de 15 km. 

Daarnaast is er ook opnieuw een traject voor reguliere deelnemers voor de 5 of 15 km. Op basis van een eenvoudige proef wordt hun beginniveau bepaald en werken de studenten een persoonlijk trainingsschema uit. Daarna worden ze gedurende een tiental weken in kleine groepjes begeleid. Er zijn één tot twee trainingen per week. Je kunt zowel individueel inschrijven als in groep. Bij elk traject wordt ook een ticket voor ‘Dwars door Brugge’ aangeboden.

Inschrijven voor ‘Op naar Dwars door Brugge’ (regulier traject en diabetici) kan tot 25 februari 2024. Voor het reguliere traject betaal je 25 euro. Diabetici die deelnemen aan het traject voor de 5 km, doen dat gratis.

 

Info www.brugge.be/opnaardwarsdoorbrugge

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.