Brugge Classic voor het eerst met woman only peloton

Publicatiedatum

Auteur

Kim Lamote

Deel dit artikel

16 maart gaat de zevende editie van het unieke wielerevenement Brugge Classic door. Brugge Classic richt zich op recreatieve en competitieve wielrenners en wielrensters. Het parcours is verkeersvrij dankzij de hulp van onze politiediensten. Deelnemers krijgen op die manier de kans om onder meer op de Brugse ring te fietsen, wat toch uniek is. Dit onderscheidt de ‘Brugge Classic’ van heel wat andere wielerevents en maakt van deze tour een must voor wielerliefhebbers!

Nieuw dit jaar is het ‘Woman Only Peloton’. Deze wegrit is exclusief voor dames en omvat 60 km. Een mooie afstand om te zien hoe de benen zijn en wat de groeimogelijkheden nog zijn voor het komende voorjaar. We mikken op een snelheid van 26 à 27 km/u voor deze rit.

Daarnaast staan nog twee andere wegritten op het programma voor zowel dames als heren. Het tweede parcours omvat 75km en wordt gefietst aan een snelheid van 29 à 30km/u. Het derde en laatste parcours heeft een afstand van 90km en wordt gefietst aan een snelheid van 32 à 33km/u.

Voor de organisatie kunnen we ook dit jaar rekenen op de waardevolle ondersteuning en organisatie van de studenten van Howest. Vier studenten - Tiebe T’Jaeckx, Sam Dewaegenaere, Elias Van Hoorebeke en Jana Verhoye – uit de richting Sport en bewegen aan Howest zetten stevig hun schouders onder dit project. Ze hebben de opdracht gekregen om in het kader van hun opleiding een ‘Sport Business Project’ te organiseren. Zo krijgen zij meer inzicht in de eventsector en kunnen wij in samenwerking met hen een uniek sportief evenement creëren. Deze samenwerking met Howest, Sport en Bewegen, in het kader van het project Brugge Beweegt, is een win-win situatie voor de beide partijen.

Praktisch

- De verschillende wegritten starten op zaterdag 16 maart 2024 om 08.30 uur aan ZoWe, Opleidingscentrum verpleegkunde Brugge, Barrièrestraat 2d, 8200 Brugge.

- Op de campus zijn kleedkamers, een vestiaire en bewaakte fietsenstalling voorzien.

- Alle ritten eindigen ook aan ZoWe. Bij aankomst is animatie voorzien en worden fietskledij en fietsaccessoires verkocht. Deelnemers die dat willen, kunnen ook genieten van een heerlijke spaghetti. Bij elke wegrit is bevoorrading voorzien en is een toiletbezoek mogelijk.

Inschrijven kan online vanaf 15 januari via www.brugge.be/brugge-classic

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.