Brugge Classic voor het eerst met woman only peloton

Publicatiedatum

Auteur

Kim Lamote

Deel dit artikel

16 maart gaat de zevende editie van het unieke wielerevenement Brugge Classic door. Brugge Classic richt zich op recreatieve en competitieve wielrenners en wielrensters. Het parcours is verkeersvrij dankzij de hulp van onze politiediensten. Deelnemers krijgen op die manier de kans om onder meer op de Brugse ring te fietsen, wat toch uniek is. Dit onderscheidt de ‘Brugge Classic’ van heel wat andere wielerevents en maakt van deze tour een must voor wielerliefhebbers!

Nieuw dit jaar is het ‘Woman Only Peloton’. Deze wegrit is exclusief voor dames en omvat 60 km. Een mooie afstand om te zien hoe de benen zijn en wat de groeimogelijkheden nog zijn voor het komende voorjaar. We mikken op een snelheid van 26 à 27 km/u voor deze rit.

Daarnaast staan nog twee andere wegritten op het programma voor zowel dames als heren. Het tweede parcours omvat 75km en wordt gefietst aan een snelheid van 29 à 30km/u. Het derde en laatste parcours heeft een afstand van 90km en wordt gefietst aan een snelheid van 32 à 33km/u.

Voor de organisatie kunnen we ook dit jaar rekenen op de waardevolle ondersteuning en organisatie van de studenten van Howest. Vier studenten - Tiebe T’Jaeckx, Sam Dewaegenaere, Elias Van Hoorebeke en Jana Verhoye – uit de richting Sport en bewegen aan Howest zetten stevig hun schouders onder dit project. Ze hebben de opdracht gekregen om in het kader van hun opleiding een ‘Sport Business Project’ te organiseren. Zo krijgen zij meer inzicht in de eventsector en kunnen wij in samenwerking met hen een uniek sportief evenement creëren. Deze samenwerking met Howest, Sport en Bewegen, in het kader van het project Brugge Beweegt, is een win-win situatie voor de beide partijen.

Praktisch

- De verschillende wegritten starten op zaterdag 16 maart 2024 om 08.30 uur aan ZoWe, Opleidingscentrum verpleegkunde Brugge, Barrièrestraat 2d, 8200 Brugge.

- Op de campus zijn kleedkamers, een vestiaire en bewaakte fietsenstalling voorzien.

- Alle ritten eindigen ook aan ZoWe. Bij aankomst is animatie voorzien en worden fietskledij en fietsaccessoires verkocht. Deelnemers die dat willen, kunnen ook genieten van een heerlijke spaghetti. Bij elke wegrit is bevoorrading voorzien en is een toiletbezoek mogelijk.

Inschrijven kan online vanaf 15 januari via www.brugge.be/brugge-classic

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.