Brugge, warme sportstad

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Warmste Week – de bekende solidariteitsactie van VRT - vindt deze keer plaats in Brugge van 18 tot en met 24 december. Thema is ‘Opgroeien zonder zorgen’. De Stad engageert zich op verschillende manieren voor deze actie. Op ’t Zand verrijst straks het Warmste dorp, verschillende stadsdiensten zetten initiatieven op en uiteraard kon ook Sport niet ontbreken. Omdat onze kinderen ook moeten kunnen sporten zonder zorgen, zetten wij mee de schouders onder dit project.

Brugge telt 280 sportverenigingen én heel wat andere sportaanbieders. Vandaar onze oproep richting het sportieve veld. We maken samen van Brugge de warmste sportstad van Vlaanderen.

Pak uit met een dans-, zwem- of spinningmarathon, organiseer een voetbaltornooitje, zet een collectebus in de kantine, ga tennissen voor het goede doel, organiseer zelf een warmathon, schaats rondjes, ga auto’s wassen of pannenkoeken bakken, … Laat jullie sportieve creativiteit de vrije loop. 

Geef je actie door aan VRT, maar laat het ook aan de Sportdienst weten. Alle sportieve acties komen op de website, Facebook en Instagram. “En, we trekken op 22 december met de vertegenwoordigers van de sportorganisaties richting ’t Zand waar we onze verzamelde bedragen gaan afgeven. Elke sportvereniging of -aanbieder krijgt van ons ook het label ‘Warmste sportclub van Brugge’. We hebben een opvallende muts laten maken om richting ’t Zand te gaan op 22 december. We tellen alle bijdrages samen en laten op die manier zien dat Brugge écht de warmste sportstad van Vlaanderen is.

Er wordt een promocampagne gestart om onze sportievelingen warm te maken. Daarvoor werd een sportief beeld gemaakt met heel wat Brugse amateursporters, jong en ouder, leden van onder meer Olympic Brugge, Blue Stars Brugge, Rust Roest, VK Dudzele, Bdongs, Avanti Brugge en de Brugse kunstschaatsclub. We konden ook rekenen op de medewerking van Thibo Somers van Cercle Brugge, Davinia Vanmechelen van Club Brugge én Tristan Vandenbussche van de Brugse Trimm- en Roeiclub, onze sportman van het jaar 2022 én mogelijk onze Olympische hoop voor 2024. 

Alle praktische informatie is te vinden op de website www.brugge.be/bruggewarmesportstad

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.