Brugge, warme sportstad

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Warmste Week – de bekende solidariteitsactie van VRT - vindt deze keer plaats in Brugge van 18 tot en met 24 december. Thema is ‘Opgroeien zonder zorgen’. De Stad engageert zich op verschillende manieren voor deze actie. Op ’t Zand verrijst straks het Warmste dorp, verschillende stadsdiensten zetten initiatieven op en uiteraard kon ook Sport niet ontbreken. Omdat onze kinderen ook moeten kunnen sporten zonder zorgen, zetten wij mee de schouders onder dit project.

Brugge telt 280 sportverenigingen én heel wat andere sportaanbieders. Vandaar onze oproep richting het sportieve veld. We maken samen van Brugge de warmste sportstad van Vlaanderen.

Pak uit met een dans-, zwem- of spinningmarathon, organiseer een voetbaltornooitje, zet een collectebus in de kantine, ga tennissen voor het goede doel, organiseer zelf een warmathon, schaats rondjes, ga auto’s wassen of pannenkoeken bakken, … Laat jullie sportieve creativiteit de vrije loop. 

Geef je actie door aan VRT, maar laat het ook aan de Sportdienst weten. Alle sportieve acties komen op de website, Facebook en Instagram. “En, we trekken op 22 december met de vertegenwoordigers van de sportorganisaties richting ’t Zand waar we onze verzamelde bedragen gaan afgeven. Elke sportvereniging of -aanbieder krijgt van ons ook het label ‘Warmste sportclub van Brugge’. We hebben een opvallende muts laten maken om richting ’t Zand te gaan op 22 december. We tellen alle bijdrages samen en laten op die manier zien dat Brugge écht de warmste sportstad van Vlaanderen is.

Er wordt een promocampagne gestart om onze sportievelingen warm te maken. Daarvoor werd een sportief beeld gemaakt met heel wat Brugse amateursporters, jong en ouder, leden van onder meer Olympic Brugge, Blue Stars Brugge, Rust Roest, VK Dudzele, Bdongs, Avanti Brugge en de Brugse kunstschaatsclub. We konden ook rekenen op de medewerking van Thibo Somers van Cercle Brugge, Davinia Vanmechelen van Club Brugge én Tristan Vandenbussche van de Brugse Trimm- en Roeiclub, onze sportman van het jaar 2022 én mogelijk onze Olympische hoop voor 2024. 

Alle praktische informatie is te vinden op de website www.brugge.be/bruggewarmesportstad

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.