Brugse sportprijzen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Maandag 17 februari organiseerde de stad in samenwerking met de Brugse Sportraad de jaarlijkse uitreiking van de Sportprijzen in de Magdalenazaal te Sint-Andries.

Alle Wereld- , Europese en Belgische kampioenen (en -ploegen) werden gehuldigd voor hun inzet en behaalde titels in 2019. 25 individuele kampioenen en 18 ploegen mochten een aandenken ontvangen.

Verder reikte de Brugse Sportraad de Jeugdtrofee en de Trofee van Sportverdienste uit. Voor het eerst werden twee Jeugdtrofeeën toegekend, nl. één voor een meisje en één voor een jongen. De winnaars waren Margaux Daveloose (toestelturnen - gymnastiek) en Casper Van Hemelryck-Bray (wakeboard, wakeskate).

De Trofee van Sportverdienste ging naar Stefaan Van Nieuwkerke voor zijn jarenlange inzet voor de krachtbalsport en krachtbalclub Sint-Michiels.

Tenslotte koos het verbond van de Brugse sportjournalisten de sportploeg, sportvrouw en sportman van 2019.

De winnaars waren:

  • Sportploeg: Zaalvoetbalclub Assebroeke;
  • Sportvrouw: Indra Vandebussche (zwemmen – vrije slag en vlinderslag);
  • Sportman: Kim Plovier (vice-wereldkampioen para-triatlon).

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.