Brugse sportprijzen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Maandag 17 februari organiseerde de stad in samenwerking met de Brugse Sportraad de jaarlijkse uitreiking van de Sportprijzen in de Magdalenazaal te Sint-Andries.

Alle Wereld- , Europese en Belgische kampioenen (en -ploegen) werden gehuldigd voor hun inzet en behaalde titels in 2019. 25 individuele kampioenen en 18 ploegen mochten een aandenken ontvangen.

Verder reikte de Brugse Sportraad de Jeugdtrofee en de Trofee van Sportverdienste uit. Voor het eerst werden twee Jeugdtrofeeën toegekend, nl. één voor een meisje en één voor een jongen. De winnaars waren Margaux Daveloose (toestelturnen - gymnastiek) en Casper Van Hemelryck-Bray (wakeboard, wakeskate).

De Trofee van Sportverdienste ging naar Stefaan Van Nieuwkerke voor zijn jarenlange inzet voor de krachtbalsport en krachtbalclub Sint-Michiels.

Tenslotte koos het verbond van de Brugse sportjournalisten de sportploeg, sportvrouw en sportman van 2019.

De winnaars waren:

  • Sportploeg: Zaalvoetbalclub Assebroeke;
  • Sportvrouw: Indra Vandebussche (zwemmen – vrije slag en vlinderslag);
  • Sportman: Kim Plovier (vice-wereldkampioen para-triatlon).

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.