Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Onze zwemzone aan de Coupure lokt al enkele zomers heel wat liefhebbers. Zwemmen in de Reitjes in de binnenstad is een unieke ervaring voor zowel Bruggelingen als bezoekers. Brugge wil op die manier een voortrekkersrol blijven spelen op het vlak van openwaterzwemmen.

Aan de Coupure is er een aanbod voor jong en oud. Recreanten zijn welkom, maar sinds vorig jaar biedt de sportieve zwemzone ook mogelijkheden voor meer ervaren afstandszwemmers. Die zone is 70 meter lang, de recreatieve zone meet 40 meter. Voor de allerkleinsten is er een ploeterbad ingewerkt in het zwemplatform. Er wordt een scheiding gemaakt tussen het recreatieve en sportieve gedeelte.

Nieuw dit jaar is het aanbod SUP yoga. Er zijn 8 sessies op zaterdag, telkens om 17.00 uur. SUP yoga instructrice en deskundige Nathaly Haezebrouck geeft de lessen. Deelnemen kan na inschrijving via onze website. Net als vorig jaar kunnen liefhebbers ook elke dag suppen. We bieden ook 11 sessies reddend zwemmen aan en op vrijdag 2 en 9 augustus kunnen liefhebbers recreatief waterpolo spelen. Voor SUP en de andere initiaties is geen inschrijving nodig. In de recreatieve zone kun je, zoals de voorgaande edities, volop met kleurrijke zwembanden, bootjes, luchtmatrassen dobberen in het water.’

Praktisch:

-In het sportieve deel start en eindigt de namiddag met afstandszwemmen. Tussendoor kunnen liefhebbers suppen.  
-13.00 tot 14.00 uur zwemmen
-14.00 tot 19.00 uur suppen
-19.00 tot 20.00 uur zwemmen.

-Op maandag en woensdag in juli en augustus zijn initiaties van RedFed voorzien, telkens van 16.00 tot 18.00 uur.

-De initiaties waterpolo vinden plaats op vrijdag 2 en 9 augustus van 13.00 tot 20.00 uur.

-De uurindeling kan wijzigen, naargelang de vraag en weersomstandigheden
(bv: te veel wind = geen SUP) Zijn er geen zwemmers, maar wel SUPPERS, dan wordt het aanbod aangepast.

-Alle informatie rond de sportieve sessies is ook te vinden op affiches ter plekke of bij de redders.

-Deelnemen aan de initiaties is gratis.

-De Sportdienst stelt 10 supboards en zwemvesten ter beschikking. Je kunt ook je eigen opblaasbaar supboard meebrengen.

-Een badmuts is verplicht voor het afstandszwemmen. Tijdens het SUPPEN, is een zwemvest verplicht.

 

De hele zwemzone wordt tijdens de openingsuren bewaakt door een team van gediplomeerde redders, aangevuld met enthousiaste toezichters. Net als vorig jaar zijn kleedkamers, sanitair, douches en nachttoezicht voorzien. Zwemmen kan, als de waterkwaliteit goed is. De Vlaamse Milieumaatschappij en het stadslabo houden dit goed in de gaten. De waterkwaliteit wordt wekelijks gemeten. Om de groei van blauwalg te voorkomen, werden meerdere ultrasone toestellen geïnstalleerd.

Wie bovendien voor 14 juli een leuke foto post van een zwem-, yoga- of supsessie hier aan de Coupure en daarbij de Sportdienst tagt, maakt kans op een leuke, sportieve prijs die we uitreiken op 14 juli 2024.   

Zwemmen aan de Coupure, 29 juni tot en met 1 september, dagelijks van 13.00 tot 20.00 uur, Coupure, ingang aan de Predikherenrei, gratis

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.