Eerste duik RDS in vijver Koude Keuken

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Brugse duikvereniging Recreational Diving Society vzw geeft wekelijks trainingen in het Interbad maar kampt met plaatsgebrek. Daarom stelt Stad Brugge de vijver van de Koude Keuken open voor de duikvereniging. Het is ook de eerste keer dat in Brugge in open water zal gedoken worden.

Recreational Diving Society vzw is een erkende Brugse duikvereniging met meer dan zeventig leden. De vereniging geeft elke vrijdag clubtrainingen in het Interbad in Sint-Kruis en organiseert ook buitenduikactiviteiten zoals in Domein Aan De Plas in Sint-Pieters. Helaas moet de vereniging wegens plaatsgebrek vaak nieuwe leden weigeren en ze op de wachtlijst zetten. Door de vijver ook voor RDS open te stellen kan dit alleen maar een positieve invloed hebben op hun werking. En op die manier kan de duiksport in open water ook in Brugge mogelijk gemaakt worden voor zowel de beginnende als de ervaren duikers.

Recreational Diving Society vzw zal normaal gezien elke derde vrijdag van de maand duiken in de vijver. Zoals met de Brugse IJsberen zal RDS ook zelf instaan voor het redderstoezicht conform de Vlarem regelgeving en de toegang tot het water. De stad neemt de kosten op zich voor de wateranalyses. Na zes maanden volgt een evaluatie.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.