Eerste duik RDS in vijver Koude Keuken

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Brugse duikvereniging Recreational Diving Society vzw geeft wekelijks trainingen in het Interbad maar kampt met plaatsgebrek. Daarom stelt Stad Brugge de vijver van de Koude Keuken open voor de duikvereniging. Het is ook de eerste keer dat in Brugge in open water zal gedoken worden.

Recreational Diving Society vzw is een erkende Brugse duikvereniging met meer dan zeventig leden. De vereniging geeft elke vrijdag clubtrainingen in het Interbad in Sint-Kruis en organiseert ook buitenduikactiviteiten zoals in Domein Aan De Plas in Sint-Pieters. Helaas moet de vereniging wegens plaatsgebrek vaak nieuwe leden weigeren en ze op de wachtlijst zetten. Door de vijver ook voor RDS open te stellen kan dit alleen maar een positieve invloed hebben op hun werking. En op die manier kan de duiksport in open water ook in Brugge mogelijk gemaakt worden voor zowel de beginnende als de ervaren duikers.

Recreational Diving Society vzw zal normaal gezien elke derde vrijdag van de maand duiken in de vijver. Zoals met de Brugse IJsberen zal RDS ook zelf instaan voor het redderstoezicht conform de Vlarem regelgeving en de toegang tot het water. De stad neemt de kosten op zich voor de wateranalyses. Na zes maanden volgt een evaluatie.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.