expo 'Angels of sports'

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De oorlog in Oekraïne woedt nog steeds en het einde lijkt helaas nog niet in zicht. Als Stadsbestuur wilden we dit project dan ook warm omarmen. De expo 'Angels of sports' wil niet de gruwel van de oorlog visualiseren: geen schokkende beelden, geen sensatie, geen verwoesting. Het accent ligt op persoonlijke betrokkenheid, op aanknopingspunten die de toevallige voorbijganger hier raken. Deze expo wil van de slachtoffers herkenbare mensen maken.

De mensen in Oekraïne waren mensen gewone mensen met een normaal leven, een leven waarin ze zich sportief konden uitleven en hun (sportieve) talenten konden ontplooien. Een aantal had zelfs een succesvolle sportcarrière of had talent om het te maken in de sportwereld.

Omdat dit een verhaal van mensen is, kozen we heel bewust voor Daverlo als locatie. Daverlo is een druk bezocht sport- en buurtcomplex en wie hier langskomt zal even stilstaan bij de gevolgen van oorlog en bij de vele gezichten op de foto’s. Deze expo is dan ook een eerbetoon aan de vele slachtoffers, jong en ouder, één voor één te vroeg onschuldig gestorven in deze oneerlijke strijd. 'Angels of sport' is opgedragen aan atleten en coaches/trainers, mannen en vrouwen, jonge en oudere sporters, die nooit meer het podium zullen betreden.

Dankzij deze beklijvende tentoonstelling zullen we de sporters nooit vergeten.

‘Angels of Sport’ is te zien tot en met 26 april tijdens de openingsuren van sport- en buurtcomplex Daverlo. De expo is gratis en vrij te bezoeken.

Nieuws

Uitreiking Brugse sportprijzen

De Brugse sportprijzen vormen het orgelpunt van het Brugse sportjaar. Verschillende sporters krijgen een trofee of medaille voor hun indrukwekkende prestaties van het voorbije kalenderjaar 2023. Eén sporter of sportclub wordt ook bekroond met de Trofee van Sportverdienste, omwille van een bijzondere jarenlange sportcarrière.

Opening sociaal woonproject Peterseliestraat

De voormalige militaire site in de Peterseliestraat in het centrum van Brugge werd herbestemd tot een siociaal huisvestingsproject. De site werd volledig opnieuw ingericht met respect voor het bestaande erfgoed. Er werden 28 sociale woningen ondergebracht en 52 appartementen. De tuin staat ook open voor de buurt.

Arbeidsongevallen met dienstwapens tot minimum beperken

Vorig jaar waren er 19 incidenten met dienstwapens bij de federale en lokale politie. Gemiddeld waren er de voorbije 5 jaar 21 arbeidsongevallen waarbij dienstwapens betrokken waren.