Extra sportkampen in verlengde herfstvakantie

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Nadat de Vlaamse Regering afgelopen week beslist had de herfstvakantie met een paar dagen te verlengen, dook bij vele gezinnen meteen weer het probleem van opvang op. De Stad komt daar nu aan tegemoet door o.a. drie dagen extra sportieve opvang te voorzien.

Om deze bizarre coronatijden door te komen, is het belangrijk dat we elkaar steunen. Dat besef ik als geen ander. En dus heb ik na het nieuws over de verlenging van de herfstvakantie tot en met 11 november snel geschakeld.

In samenwerking met de multisportfederatie KAVVV&FEDES vzw worden op maandag 9 november, dinsdag 10 november en feestdag 11 november extra kleuter- en sportkampen ingericht in sporthal De Koude Keuken. Dit naar analogie met de traditionele kampen die jaarlijks in de herfstvakantie op het programma staan.

Concreet betekent dat op die data 30 extra plaatsen voor 7 tot en met 12-jarigen die aan omnisport kunnen doen en 14 extra plaatsen voor 4 tot en met 6 jarigen die zich sportief bezig houden.

We konden na de aankondiging van de Vlaamse Regering als Stad niet aan de kant blijven toekijken. Omdat we beseffen dat de Bruggelingen met dezelfde opvangproblemen kampen als de rest van Vlaanderen. Hopelijk kunnen deze extra kampen de grootste nood lenigen. Maar als de vraag heel groot zou blijken te zijn, zal onze sportdienst samen met KAVVV&FEDES vzw de mogelijkheid bekijken om ook op andere locaties dan De Koude Keuken nog bijkomende coronaproof sportkampen te voorzien.

Vanaf woensdag 28 oktober zal KAVVV&FEDES vzw alles klaarzetten om online inschrijvingen mogelijk te maken. Wie interesse heeft kan vanaf dan terecht op www.fedes.be of rechtstreeks aanmelden via https://inschrijven.fedes.be/inschrijven

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.