Extra sportkampen in verlengde herfstvakantie

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Nadat de Vlaamse Regering afgelopen week beslist had de herfstvakantie met een paar dagen te verlengen, dook bij vele gezinnen meteen weer het probleem van opvang op. De Stad komt daar nu aan tegemoet door o.a. drie dagen extra sportieve opvang te voorzien.

Om deze bizarre coronatijden door te komen, is het belangrijk dat we elkaar steunen. Dat besef ik als geen ander. En dus heb ik na het nieuws over de verlenging van de herfstvakantie tot en met 11 november snel geschakeld.

In samenwerking met de multisportfederatie KAVVV&FEDES vzw worden op maandag 9 november, dinsdag 10 november en feestdag 11 november extra kleuter- en sportkampen ingericht in sporthal De Koude Keuken. Dit naar analogie met de traditionele kampen die jaarlijks in de herfstvakantie op het programma staan.

Concreet betekent dat op die data 30 extra plaatsen voor 7 tot en met 12-jarigen die aan omnisport kunnen doen en 14 extra plaatsen voor 4 tot en met 6 jarigen die zich sportief bezig houden.

We konden na de aankondiging van de Vlaamse Regering als Stad niet aan de kant blijven toekijken. Omdat we beseffen dat de Bruggelingen met dezelfde opvangproblemen kampen als de rest van Vlaanderen. Hopelijk kunnen deze extra kampen de grootste nood lenigen. Maar als de vraag heel groot zou blijken te zijn, zal onze sportdienst samen met KAVVV&FEDES vzw de mogelijkheid bekijken om ook op andere locaties dan De Koude Keuken nog bijkomende coronaproof sportkampen te voorzien.

Vanaf woensdag 28 oktober zal KAVVV&FEDES vzw alles klaarzetten om online inschrijvingen mogelijk te maken. Wie interesse heeft kan vanaf dan terecht op www.fedes.be of rechtstreeks aanmelden via https://inschrijven.fedes.be/inschrijven

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.