facelift voor sportcomplex Koude Keuken

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Op maandag 20 april gaf het college van  burgemeester en schepenen op mijn voorstel groen licht om sporthal Koude Keuken in Sint-Andries een grondige facelift te geven. De sporthal werd gebouwd in 1970 en is alom gekend bij sportievelingen. De stad zal nu een externe ontwerper aanstellen om de volledige voorzijde een eigentijdse aanblik en indeling te geven.

Sporthal Koude Keuken in Sint-Andries is een begrip bij veel sporters. Het gebouw laat zich kenmerken door de indoor schutterstoren aan de voorzijde. Het dak van de schutterstoren werd afgelopen maand hersteld na stormschade. De Stad gaat nu een plan opmaken om de volledige voorzijde van de site aan te pakken. Want naast de schutterstoren zijn er aan de voorzijde heel wat elementen verouderd, waardoor ze niet meer voldoende tot hun recht komen.

 Volgende punten worden in het ontwerp meegenomen:

  • De buitensportvelden (drie tennis- en twee polyvalente basket/voetbalvelden op asfalt) zijn einde levensduur. Een nieuwe invulling met openluchtsportvelden wordt voorzien. Demon denkt eraan om ook een padelterrein te voorzien.
  • De bekleding van de schutterstoren (zijkanten) en het dak van de cafetaria zijn dringend aan vernieuwing toe.
  • De huidige cafetaria is verouderd en in nood van renovatie. De cafetaria wordt herdacht om beter tegemoet te komen aan de noden van de verschillende gebruikers. 
  • De inkom van het sportcomplex is te weinig zichtbaar en onduidelijk. Een nieuwe, meer aanwezige inkom is nodig.
  • De fietsenstalling dient vernieuwd te worden. Het is wenselijk dat fietsers zo dicht mogelijk bij de sporthal hun fiets kunnen stallen en dat op een kwalitatieve - overdekte- manier kunnen doen. 
  • De parking dient heraangelegd te worden. De toplaag is versleten en de huidige hoekvorm niet efficiënt.

 Een aantal jaren geleden investeerde de stad al in de renovatie van de binnenkleedkamers en van de sportvloer, in nieuwe buitenkleedkamers en in de aanleg van een kunstgrasveld met veldverlichting (2012). Met de facelift van de overige sportinfrastructuur willen we de Bruggelingen enthousiasmeren om hier te komen sporten.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.