facelift voor sportcomplex Koude Keuken

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Op maandag 20 april gaf het college van  burgemeester en schepenen op mijn voorstel groen licht om sporthal Koude Keuken in Sint-Andries een grondige facelift te geven. De sporthal werd gebouwd in 1970 en is alom gekend bij sportievelingen. De stad zal nu een externe ontwerper aanstellen om de volledige voorzijde een eigentijdse aanblik en indeling te geven.

Sporthal Koude Keuken in Sint-Andries is een begrip bij veel sporters. Het gebouw laat zich kenmerken door de indoor schutterstoren aan de voorzijde. Het dak van de schutterstoren werd afgelopen maand hersteld na stormschade. De Stad gaat nu een plan opmaken om de volledige voorzijde van de site aan te pakken. Want naast de schutterstoren zijn er aan de voorzijde heel wat elementen verouderd, waardoor ze niet meer voldoende tot hun recht komen.

 Volgende punten worden in het ontwerp meegenomen:

  • De buitensportvelden (drie tennis- en twee polyvalente basket/voetbalvelden op asfalt) zijn einde levensduur. Een nieuwe invulling met openluchtsportvelden wordt voorzien. Demon denkt eraan om ook een padelterrein te voorzien.
  • De bekleding van de schutterstoren (zijkanten) en het dak van de cafetaria zijn dringend aan vernieuwing toe.
  • De huidige cafetaria is verouderd en in nood van renovatie. De cafetaria wordt herdacht om beter tegemoet te komen aan de noden van de verschillende gebruikers. 
  • De inkom van het sportcomplex is te weinig zichtbaar en onduidelijk. Een nieuwe, meer aanwezige inkom is nodig.
  • De fietsenstalling dient vernieuwd te worden. Het is wenselijk dat fietsers zo dicht mogelijk bij de sporthal hun fiets kunnen stallen en dat op een kwalitatieve - overdekte- manier kunnen doen. 
  • De parking dient heraangelegd te worden. De toplaag is versleten en de huidige hoekvorm niet efficiënt.

 Een aantal jaren geleden investeerde de stad al in de renovatie van de binnenkleedkamers en van de sportvloer, in nieuwe buitenkleedkamers en in de aanleg van een kunstgrasveld met veldverlichting (2012). Met de facelift van de overige sportinfrastructuur willen we de Bruggelingen enthousiasmeren om hier te komen sporten.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.