Groot scherm op de Markt voor bekerfinale Club Brugge-Antwerp

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Het Brugse stadsbestuur gaf toestemming aan Ultim Events bvba en Club Brugge KV voor het organiseren van een fandorp op de Markt naar aanleiding van de finale van de beker van België tussen Club Brugge en Antwerp op zondag 22 maart. 

Supporters kunnen er vanaf 12.00 uur terecht om de uitzending van de bekerfinale op groot scherm te volgen. Het fandorp blijft open tot een uur na de wedstrijd in geval van verlies, en ten laatste tot 24.00 uur in geval van winst. Bij winst zakken de spelers van Club Brugge na de match ook af naar de Markt om de beker aan de supporters te tonen.

Club Brugge is Belgisch recordhouder wat het aantal gewonnen bekerfinales betreft. Ik hoop dat op zondag 22 maart de twaalfde man ook sterk vertegenwoordigd zal zijn op de Markt om hun team naar de twaalfde bekerwinst te schreeuwen.”

Op de Burg worden extra fietsparkeerplaatsen voorzien onder de bomen. Aan de supporters wordt gevraagd om zoveel mogelijk met de fiets te komen en hun fiets daar te stallen.

De politie zal instaan voor het plaatsen van alle noodzakelijke verkeerssignalisatie en zal bijstand verlenen ter hoogte van de omleidingsroutes.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.