Groot scherm op de Markt voor bekerfinale Club Brugge-Antwerp

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Het Brugse stadsbestuur gaf toestemming aan Ultim Events bvba en Club Brugge KV voor het organiseren van een fandorp op de Markt naar aanleiding van de finale van de beker van België tussen Club Brugge en Antwerp op zondag 22 maart. 

Supporters kunnen er vanaf 12.00 uur terecht om de uitzending van de bekerfinale op groot scherm te volgen. Het fandorp blijft open tot een uur na de wedstrijd in geval van verlies, en ten laatste tot 24.00 uur in geval van winst. Bij winst zakken de spelers van Club Brugge na de match ook af naar de Markt om de beker aan de supporters te tonen.

Club Brugge is Belgisch recordhouder wat het aantal gewonnen bekerfinales betreft. Ik hoop dat op zondag 22 maart de twaalfde man ook sterk vertegenwoordigd zal zijn op de Markt om hun team naar de twaalfde bekerwinst te schreeuwen.”

Op de Burg worden extra fietsparkeerplaatsen voorzien onder de bomen. Aan de supporters wordt gevraagd om zoveel mogelijk met de fiets te komen en hun fiets daar te stallen.

De politie zal instaan voor het plaatsen van alle noodzakelijke verkeerssignalisatie en zal bijstand verlenen ter hoogte van de omleidingsroutes.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.