grotere zwemzone aan Coupure waar ook andere watersporten mogelijk zijn

Publicatiedatum

Tags

Brugge

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Vanaf 1 juli is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 3 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. De zwemzone bevindt zich opnieuw aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

Onze zwemzone aan de Coupure lokt al enkele zomers heel wat liefhebbers. Zwemmen in de Reitjes in de binnenstad is een unieke ervaring voor zowel Bruggelingen als bezoekers. Er is een aanbod voor jong en oud. Recreanten in eerste instantie, maar deze zomer wordt de zwemzone fors uitgebreid om ook sportievelingen de kans te geven om hun baantjes af te werken. De volledige zwemzone wordt uitgebreid tot een totale lengte van 110 meter. Nieuw is de sportieve zwemzone voor afstandszwemmen en watersportinitiaties. Daarvoor is 70 meter lengte voorzien. 40 meter blijft recreatieve zwemzone. De breedte van de zwemzone is gemiddeld 17 meter en de diepte is overal dezelfde: 2,5 meter. We bieden een mooi sportief programma. Ervaren lesgevers laten je proeven van suppen, waterpolo en je kunt leren 'reddend zwemmen'. Uiteraard kunnen liefhebbers in de recreatieve zone ook gewoon genieten van een verfrissende duik. Voor de allerkleinsten is er opnieuw een ploeterbad ingewerkt in het zwemplatform.

Er wordt concreet een scheiding gemaakt tussen het recreatieve en sportieve gedeelte. In de recreatieve zone kun je, zoals de voorgaande edities, volop met kleurrijke zwembanden, bootjes, luchtmatrassen dobberen in het water. De sportieve zone is voorzien om baantjes te trekken, om te suppen of om deel te nemen aan een van de initiaties van RedFed of de waterpoloclub Aqua Sport Brugge.

In het sportieve deel start en eindigt de namiddag met afstandszwemmen, tussendoor kunnen liefhebbers suppen (13.00 tot 15.00 uur zwemmen/15.00 tot 18.00 uur suppen/18.00 tot 20.00 uur zwemmen).

- Op dinsdag in juli en augustus kun je de initiaties van RedFed volgen in de late namiddag (16.00 tot 18.00 uur).

- De initiaties waterpolo vinden plaats in augustus op donderdag in de late namiddag (16.00 tot 18.00 uur).

- De uurindeling kan wijzigen, naargelang de vraag. Zijn er geen zwemmers, maar wel suppers, dan wordt het aanbod aangepast.

- Deelnemen aan de initiaties is gratis.

- De Sportdienst stelt vijf supboards en zwemvesten ter beschikking. Je kunt ook je eigen supboard meebrengen.

- Een badmuts is verplicht voor het afstandszwemmen. Tijdens het suppen, is een zwemvest verplicht.

Zwemmen kan, als de waterkwaliteit goed is. De Vlaamse Milieumaatschappij en het stadslabo houden dit goed in de gaten. De waterkwaliteit wordt wekelijks gemeten. Om de groei van blauwalg te voorkomen, werd een ultrasoon toestel geïnstalleerd. En de hele zwemzone wordt tijdens de openingsuren bewaakt door een team van gediplomeerde redders. Er zijn ook kleedkamers, sanitair, douches en nachttoezicht voorzien. Er is ook een permanent meldpunt (050/32.45.00) voor de buurt, mocht er sprake zijn van overlast. 

De meest recente info vind je op www.brugge.be/zomerzwemmen of op de facebookpagina van de Sportdienst. Er is een permanent bemand telefoonnummer 050/32.45.00. Alle informatie rond de sportieve sessies is ook te vinden op affiches ter plekke of bij de redders.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.