grotere zwemzone aan Coupure waar ook andere watersporten mogelijk zijn

Publicatiedatum

Tags

Brugge

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Vanaf 1 juli is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 3 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. De zwemzone bevindt zich opnieuw aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

Onze zwemzone aan de Coupure lokt al enkele zomers heel wat liefhebbers. Zwemmen in de Reitjes in de binnenstad is een unieke ervaring voor zowel Bruggelingen als bezoekers. Er is een aanbod voor jong en oud. Recreanten in eerste instantie, maar deze zomer wordt de zwemzone fors uitgebreid om ook sportievelingen de kans te geven om hun baantjes af te werken. De volledige zwemzone wordt uitgebreid tot een totale lengte van 110 meter. Nieuw is de sportieve zwemzone voor afstandszwemmen en watersportinitiaties. Daarvoor is 70 meter lengte voorzien. 40 meter blijft recreatieve zwemzone. De breedte van de zwemzone is gemiddeld 17 meter en de diepte is overal dezelfde: 2,5 meter. We bieden een mooi sportief programma. Ervaren lesgevers laten je proeven van suppen, waterpolo en je kunt leren 'reddend zwemmen'. Uiteraard kunnen liefhebbers in de recreatieve zone ook gewoon genieten van een verfrissende duik. Voor de allerkleinsten is er opnieuw een ploeterbad ingewerkt in het zwemplatform.

Er wordt concreet een scheiding gemaakt tussen het recreatieve en sportieve gedeelte. In de recreatieve zone kun je, zoals de voorgaande edities, volop met kleurrijke zwembanden, bootjes, luchtmatrassen dobberen in het water. De sportieve zone is voorzien om baantjes te trekken, om te suppen of om deel te nemen aan een van de initiaties van RedFed of de waterpoloclub Aqua Sport Brugge.

In het sportieve deel start en eindigt de namiddag met afstandszwemmen, tussendoor kunnen liefhebbers suppen (13.00 tot 15.00 uur zwemmen/15.00 tot 18.00 uur suppen/18.00 tot 20.00 uur zwemmen).

- Op dinsdag in juli en augustus kun je de initiaties van RedFed volgen in de late namiddag (16.00 tot 18.00 uur).

- De initiaties waterpolo vinden plaats in augustus op donderdag in de late namiddag (16.00 tot 18.00 uur).

- De uurindeling kan wijzigen, naargelang de vraag. Zijn er geen zwemmers, maar wel suppers, dan wordt het aanbod aangepast.

- Deelnemen aan de initiaties is gratis.

- De Sportdienst stelt vijf supboards en zwemvesten ter beschikking. Je kunt ook je eigen supboard meebrengen.

- Een badmuts is verplicht voor het afstandszwemmen. Tijdens het suppen, is een zwemvest verplicht.

Zwemmen kan, als de waterkwaliteit goed is. De Vlaamse Milieumaatschappij en het stadslabo houden dit goed in de gaten. De waterkwaliteit wordt wekelijks gemeten. Om de groei van blauwalg te voorkomen, werd een ultrasoon toestel geïnstalleerd. En de hele zwemzone wordt tijdens de openingsuren bewaakt door een team van gediplomeerde redders. Er zijn ook kleedkamers, sanitair, douches en nachttoezicht voorzien. Er is ook een permanent meldpunt (050/32.45.00) voor de buurt, mocht er sprake zijn van overlast. 

De meest recente info vind je op www.brugge.be/zomerzwemmen of op de facebookpagina van de Sportdienst. Er is een permanent bemand telefoonnummer 050/32.45.00. Alle informatie rond de sportieve sessies is ook te vinden op affiches ter plekke of bij de redders.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.