Heropening zwembaden

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Eindelijk is het zover, de drie Brugse zwembaden kunnen terug de deuren openen op 1 juli. In een tijd waarin veel mensen zullen kiezen voor een vakantie in eigen land en waar afstand houden nog steeds regel is en maximumaantallen gelden, is de heropening van de zwembaden een zeer belangrijke stap. We communiceerden al eerder de uitbreiding van onze badzone op het strand van Zeebrugge, het reservatiesysteem voor recreatieve zwemzone Coupure. Komende dinsdag keuren we in de gemeenteraad ook een extra trainingsdag voor clubtrainingen in de Damse Vaart goed, zodat trainingen in beperkte groepen kunnen afgewerkt worden.

Een veel grotere impact, en wat ook een opluchting zal zijn voor veel Bruggelingen, heeft het feit dat de drie Brugse publieke zwembaden terug openen voor het brede publiek op 1 juli. Op basis van de grootte van het zwembad, namelijk 1 zwemmer per 10m² zwem- en kadeoppervlakte, wordt het maximum aantal zwemmers bepaald: 44 zwemmers in Jan Guilini, 72 voor zwembad Interbad en 400 voor Lago Olympia Brugge. (Online) reserveren zorgt ervoor dat je plaats voorbehouden wordt. Ook de buitenbaden, ligweide en resto-cafe van Lago openen terug vanaf 1 juli, waardoor het zeer aangenaam vertoeven wordt hier in de zomer.

Reserveren kan via volgende wegen:

Voor Lagowww.lago.be 

Voor Jan Guilini kan je vanaf maandag je plaats reserveren via https://www.brugge.be/zwembadjanguilini ,  via mail [email protected] of telefoon 050 31 35 54

 voor Interbad kan dit eveneens vanaf maandag op https://www.interbad.be/, via mail [email protected] of telefoon 050 35 07 77

 

Belangrijk om mee te geven is dat water in de zwembaden een zeer veilige omgeving is: het wordt zeer strikt ontsmet waardoor virussen geen kans maken. Verder gelden nog altijd de afstandsregels, wordt aangepaste circulatie voorzien en wordt het poetsschema in de drie zwembaden aangepast.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.