Heropening zwembaden

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Eindelijk is het zover, de drie Brugse zwembaden kunnen terug de deuren openen op 1 juli. In een tijd waarin veel mensen zullen kiezen voor een vakantie in eigen land en waar afstand houden nog steeds regel is en maximumaantallen gelden, is de heropening van de zwembaden een zeer belangrijke stap. We communiceerden al eerder de uitbreiding van onze badzone op het strand van Zeebrugge, het reservatiesysteem voor recreatieve zwemzone Coupure. Komende dinsdag keuren we in de gemeenteraad ook een extra trainingsdag voor clubtrainingen in de Damse Vaart goed, zodat trainingen in beperkte groepen kunnen afgewerkt worden.

Een veel grotere impact, en wat ook een opluchting zal zijn voor veel Bruggelingen, heeft het feit dat de drie Brugse publieke zwembaden terug openen voor het brede publiek op 1 juli. Op basis van de grootte van het zwembad, namelijk 1 zwemmer per 10m² zwem- en kadeoppervlakte, wordt het maximum aantal zwemmers bepaald: 44 zwemmers in Jan Guilini, 72 voor zwembad Interbad en 400 voor Lago Olympia Brugge. (Online) reserveren zorgt ervoor dat je plaats voorbehouden wordt. Ook de buitenbaden, ligweide en resto-cafe van Lago openen terug vanaf 1 juli, waardoor het zeer aangenaam vertoeven wordt hier in de zomer.

Reserveren kan via volgende wegen:

Voor Lagowww.lago.be 

Voor Jan Guilini kan je vanaf maandag je plaats reserveren via https://www.brugge.be/zwembadjanguilini ,  via mail [email protected] of telefoon 050 31 35 54

 voor Interbad kan dit eveneens vanaf maandag op https://www.interbad.be/, via mail [email protected] of telefoon 050 35 07 77

 

Belangrijk om mee te geven is dat water in de zwembaden een zeer veilige omgeving is: het wordt zeer strikt ontsmet waardoor virussen geen kans maken. Verder gelden nog altijd de afstandsregels, wordt aangepaste circulatie voorzien en wordt het poetsschema in de drie zwembaden aangepast.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.