Hoop op 3 wielerwedstrijden in najaar in Brugge

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Stad Brugge rekent er op dat de Driedaagse Brugge- De Panne nog een plaats krijgt op de nieuwe internationale wielerkalender. Ook een nieuwe datum voor de Lotto Belgium Tour voor dames behoort tot de mogelijkheden.

De beslissing van de internationale wielerfederatie UCI om alle internationale wedstrijden tot 1 juli en World Tourwedstrijden tot 1 augustus te annuleren, betekende dat er na de twee koersen van de Driedaagse Brugge- De Panne in maart opnieuw twee professionele wielerwedstrijden in Brugge wegvielen. Op 7 juni stond de Elfstedenronde ingepland. Op 26 juni zouden we voor het eerste de Lotto Belgium Tour voor dames verwelkomen. De tweede rit zou het peloton van Blankenberge naar Dudzele brengen. Het hing in de lucht en is niet meer dan logisch dat de wedstrijden ook geannuleerd worden.

Toch hopen we nog wielerwedstrijden te kunnen ontvangen in 2020. We deden inspanningen om Brugge blijvend als wielerstad op de kaart te zetten en kijken uiteraard al uit naar het WK wielrennen in 2021. De Elfstedenronde een nieuwe plaats geven in de samengebalde wielerkalender in het najaar 2020 wordt moeilijk. We zullen daar met de organisator in overleg gaan om de overeenkomst een jaartje te verlengen en alles gewoon op te schuiven.

Wat de Driedaagse Brugge- De Panne en de Lotto Belgium Tour betreft is er wel nog hoop op een editie in 2020. De Driedaagse is World Tour-niveau en heeft het bijkomende voordeel dat ze in de week verreden wordt. We rekenen op een woensdag tussen twee monumenten in de najaarskalender. Met de start van de dameswedstrijd dan op donderdag. Ook voor de Lotto Belgium Tour kijkt de organisator nog voor een alternatieve datum. Vermits de internationale wielerkalender voor dames minder druk bezet is, lijkt dat realistisch.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.