Hoop op 3 wielerwedstrijden in najaar in Brugge

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Stad Brugge rekent er op dat de Driedaagse Brugge- De Panne nog een plaats krijgt op de nieuwe internationale wielerkalender. Ook een nieuwe datum voor de Lotto Belgium Tour voor dames behoort tot de mogelijkheden.

De beslissing van de internationale wielerfederatie UCI om alle internationale wedstrijden tot 1 juli en World Tourwedstrijden tot 1 augustus te annuleren, betekende dat er na de twee koersen van de Driedaagse Brugge- De Panne in maart opnieuw twee professionele wielerwedstrijden in Brugge wegvielen. Op 7 juni stond de Elfstedenronde ingepland. Op 26 juni zouden we voor het eerste de Lotto Belgium Tour voor dames verwelkomen. De tweede rit zou het peloton van Blankenberge naar Dudzele brengen. Het hing in de lucht en is niet meer dan logisch dat de wedstrijden ook geannuleerd worden.

Toch hopen we nog wielerwedstrijden te kunnen ontvangen in 2020. We deden inspanningen om Brugge blijvend als wielerstad op de kaart te zetten en kijken uiteraard al uit naar het WK wielrennen in 2021. De Elfstedenronde een nieuwe plaats geven in de samengebalde wielerkalender in het najaar 2020 wordt moeilijk. We zullen daar met de organisator in overleg gaan om de overeenkomst een jaartje te verlengen en alles gewoon op te schuiven.

Wat de Driedaagse Brugge- De Panne en de Lotto Belgium Tour betreft is er wel nog hoop op een editie in 2020. De Driedaagse is World Tour-niveau en heeft het bijkomende voordeel dat ze in de week verreden wordt. We rekenen op een woensdag tussen twee monumenten in de najaarskalender. Met de start van de dameswedstrijd dan op donderdag. Ook voor de Lotto Belgium Tour kijkt de organisator nog voor een alternatieve datum. Vermits de internationale wielerkalender voor dames minder druk bezet is, lijkt dat realistisch.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.