Impulssubsidie voor initiatieven in kader van WK wielrennen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In september 2021 landt het WK wielrennen in Brugge, met name de tijdritten zullen afgewerkt worden tussen startplaats Knokke-Heist en aankomstplaats Brugge. Wie daarrond een initiatief wil organiseren, maakt kans op een impulssubsidie van 2.500 euro.

Al langer dan vandaag wil de Stad de Bruggelingen stimuleren om te bewegen en te sporten. Een manier om dat te doen is via een aanbod van nieuwe, aantrekkelijke sportinitiatieven. Daarom werd in het najaar 2018 gestart met ‘Brugge Sport’, een proefproject om opstartende sportinitiatieven van inwoners of lokale verenigingen een duwtje in de rug te geven.

Een succes en dus bleef het project bestaan. Omdat 2021 met de komst van het WK wielrennen voor Brugge echter een uniek sportjaar wordt, werd gekozen om ‘Brugge Sport’ in een ‘WK-jasje’ te steken.

Concreet kunnen inwoners van Brugge of Brugse organisaties zonder winstoogmerk die een voorstel doen voor een initiatief met een duidelijke link naar het WK (en zijn 100ste verjaardag) een impulssubsidie van de Stad aanvragen.

Met een dergelijk evenement waar letterlijk de hele wereld Brugge in het vizier gaat krijgen, konden we eigenlijk niet anders dan daar mee aan de slag te gaan. We voorzien in een totaal bedrag van 25.000 euro. Dit wel onder voorwaarden en voor maximaal 75% van de aanvaarde en bewezen specifieke werkingskosten, met een subsidieplafond van 2.500 euro per initiatief.

De evenementen dienen plaats te vinden binnen de periode van 01 april 2021 tot 22 september 2021. De uiterste indiendatum is 1 februari 2021. Het college beslist, op advies van een professionele jury, uiterlijk maart welke initiatieven weerhouden worden.

Voor meer info over de voorwaarden, kan je terecht op https://www.brugge.be/bruggesport2021

Online inschrijven kan vanaf 1 december.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.