Impulssubsidie voor initiatieven in kader van WK wielrennen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In september 2021 landt het WK wielrennen in Brugge, met name de tijdritten zullen afgewerkt worden tussen startplaats Knokke-Heist en aankomstplaats Brugge. Wie daarrond een initiatief wil organiseren, maakt kans op een impulssubsidie van 2.500 euro.

Al langer dan vandaag wil de Stad de Bruggelingen stimuleren om te bewegen en te sporten. Een manier om dat te doen is via een aanbod van nieuwe, aantrekkelijke sportinitiatieven. Daarom werd in het najaar 2018 gestart met ‘Brugge Sport’, een proefproject om opstartende sportinitiatieven van inwoners of lokale verenigingen een duwtje in de rug te geven.

Een succes en dus bleef het project bestaan. Omdat 2021 met de komst van het WK wielrennen voor Brugge echter een uniek sportjaar wordt, werd gekozen om ‘Brugge Sport’ in een ‘WK-jasje’ te steken.

Concreet kunnen inwoners van Brugge of Brugse organisaties zonder winstoogmerk die een voorstel doen voor een initiatief met een duidelijke link naar het WK (en zijn 100ste verjaardag) een impulssubsidie van de Stad aanvragen.

Met een dergelijk evenement waar letterlijk de hele wereld Brugge in het vizier gaat krijgen, konden we eigenlijk niet anders dan daar mee aan de slag te gaan. We voorzien in een totaal bedrag van 25.000 euro. Dit wel onder voorwaarden en voor maximaal 75% van de aanvaarde en bewezen specifieke werkingskosten, met een subsidieplafond van 2.500 euro per initiatief.

De evenementen dienen plaats te vinden binnen de periode van 01 april 2021 tot 22 september 2021. De uiterste indiendatum is 1 februari 2021. Het college beslist, op advies van een professionele jury, uiterlijk maart welke initiatieven weerhouden worden.

Voor meer info over de voorwaarden, kan je terecht op https://www.brugge.be/bruggesport2021

Online inschrijven kan vanaf 1 december.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.