International Paracycling Classics rond in Vlaanderen start in Brugge

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In 2023 keert de Ronde van Vlaanderen terug naar Brugge, maar in afwachting daarvan kan Brugge op zondag 2 mei toch al fungeren als startplaats voor een andere internationale klassieker, namelijk de Ronde In Vlaanderen.

Dan start de ‘International Paracycling Classics Ronde In Vlaanderen’ in Brugge. Het betreft hier de allereerste editie van een heuse internationale klassieker voor wielrenners, mannen én vrouwen, met een beperking. De wedstrijd omvat de vier disciplines handbike, cycling, tri-cycle en tandem, waarbij de absolute top van het Paralympisch wielrennen aanwezig zal zijn.

 

Organisator Isomundo zag door de coronacrisis het WK Paracycling in het water vallen, dat was voorzien voor 4 tot en met 7 juni in Oostende, maar deze Ronde In Vlaanderen van Brugge naar Ronse wordt als een meer dan waardige vervanger gezien.

Paracycling is de laatste jaren aan een stevige opmars bezig. En dat is niet meer dan terecht. Want in de media worden meestal enkel de prestaties van de ‘gewone’ wielrenners belicht, terwijl deze atleten met een beperking minstens even zware inspanningen leveren.

Het grootste bewijs daarvan is in ons eigen Brugge terug te vinden met Diederik Ampe (52). Geboren en getogen Bruggeling die na een hersenbloeding mede door paracycling zijn leven weer op de rails kon zetten.

Ook tijdens het WK Wielrennen waarvan de tijdritten van 19 tot en met 22 september tussen Knokke-Heist en Brugge worden gereden zal er aandacht besteed worden aan paracyclisme. 

Samen met schepen van welzijn Pieter Marechal hopen we in de toekomst nog meer sport en topsport voor personen met een beperking te kunnen faciliteren in onze stad.

Meer info over de Ronde In Vlaanderen op http://www.paracycling.eu/nl/home

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.