Internationale yogadag online

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Naar ondertussen jaarlijkse traditie organiseert de Stad Brugge op zondag 20 juni de Internationale Yogadag. Omwille van de geldende coronamaatregelen gaat die deze keer virtueel door. Concreet gaan deelnemers doorlopend via livestream verschillende sessies kunnen volgen.

In samenwerking met de yogapartners Yoga Ilse Philips, Yoga Aura Saha, Pure-Yoga, YogametJoke, Toverwijsje en Yoga Nirmla brengt de Stad de internationale Yogadag één dag vroeger dan de rest van de wereld naar zijn burgers.

21 juni, de langste dag van het jaar, werd enkele jaren geleden door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Yogadag. Vanuit de Stad speelden we daar op in door het rustgevende aspect van yoga te combineren met de pracht van onze stadsparken.

Maar omdat op het moment van de organisatie de geldende coronomaatregelen het niet toelieten om het op die manier te brengen, hebben we moeten schakelen. Toch vonden we het in deze bizarre tijden belangrijk om onze Bruggelingen nog iets aan te bieden. En we zijn heel blij dat we de Internationale Yogadag op deze originele manier kunnen brengen. Meer dan ooit hebben we immers nood aan zen.

Van 9u tot 17u30 worden via livestream doorlopend verschillende sessies georganiseerd, van dynamische Yoga over ouder-kind Yoga tot Critical Alignment Yoga. Voor alle leeftijden en voor elk wat wils. Deelname is volledig gratis, inschrijven is niet nodig. 

 De link naar de livestream komt online vanaf 20 juni om 8u30 op https://www.brugge.be/internationale-yogadag

 Programma Internationale Yogadag 20 juni 2021:

9.00: Live Yin-yoga met Ilse

http://ilsephilips.be/

 

11u20: Ouder-kind Yoga (van 4 tot 10 jaar) met Els

www.yogaaurasaha.wordpress.com

 

13.00: Vinyasa Yoga met Eline

https://www.pure-yoga.be/

 

14.10:  Dynamische Yoga met Joke  

Facebook: YogametJoke

 

15.20:  Kundalini Yoga en meditatie met Lieselot  

www.toverwijsje.be

 

16.30:  Critical Alignment Yoga met Nicole

www.yoganirmla.be

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.