Internationale yogadag online

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Naar ondertussen jaarlijkse traditie organiseert de Stad Brugge op zondag 20 juni de Internationale Yogadag. Omwille van de geldende coronamaatregelen gaat die deze keer virtueel door. Concreet gaan deelnemers doorlopend via livestream verschillende sessies kunnen volgen.

In samenwerking met de yogapartners Yoga Ilse Philips, Yoga Aura Saha, Pure-Yoga, YogametJoke, Toverwijsje en Yoga Nirmla brengt de Stad de internationale Yogadag één dag vroeger dan de rest van de wereld naar zijn burgers.

21 juni, de langste dag van het jaar, werd enkele jaren geleden door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Yogadag. Vanuit de Stad speelden we daar op in door het rustgevende aspect van yoga te combineren met de pracht van onze stadsparken.

Maar omdat op het moment van de organisatie de geldende coronomaatregelen het niet toelieten om het op die manier te brengen, hebben we moeten schakelen. Toch vonden we het in deze bizarre tijden belangrijk om onze Bruggelingen nog iets aan te bieden. En we zijn heel blij dat we de Internationale Yogadag op deze originele manier kunnen brengen. Meer dan ooit hebben we immers nood aan zen.

Van 9u tot 17u30 worden via livestream doorlopend verschillende sessies georganiseerd, van dynamische Yoga over ouder-kind Yoga tot Critical Alignment Yoga. Voor alle leeftijden en voor elk wat wils. Deelname is volledig gratis, inschrijven is niet nodig. 

 De link naar de livestream komt online vanaf 20 juni om 8u30 op https://www.brugge.be/internationale-yogadag

 Programma Internationale Yogadag 20 juni 2021:

9.00: Live Yin-yoga met Ilse

http://ilsephilips.be/

 

11u20: Ouder-kind Yoga (van 4 tot 10 jaar) met Els

www.yogaaurasaha.wordpress.com

 

13.00: Vinyasa Yoga met Eline

https://www.pure-yoga.be/

 

14.10:  Dynamische Yoga met Joke  

Facebook: YogametJoke

 

15.20:  Kundalini Yoga en meditatie met Lieselot  

www.toverwijsje.be

 

16.30:  Critical Alignment Yoga met Nicole

www.yoganirmla.be

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.