Jens Keukeleire ambassadeur WK wielrennen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Jens Keukeleire is officieel aangeduid als WK-ambassadeur om Stad Brugge te vertegenwoordigen in de aanloop naar het WK Wielrennen, waarvan de tijdritten van 19 tot en met 22 september Brugge als aankomstplaats hebben.

Ik ben enorm blij dat Jens zonder aarzelen heeft toegezegd. Dat is ook wat een echte Bruggeling typeert, zijn liefde voor de Stad. Wij hebben de prestaties van Jens altijd op de voet gevolgd en we vinden het een eer dat hij ons nu wil vertegenwoordigen. We zijn ervan overtuigd dat hij dat met evenveel passie zal doen dan als hij koerst.”

Om van dit WK een grandioos feest te maken in de stad en de regio is de organisatie samen met Stad Brugge op zoek naar 2.000 vrijwilligers per dag. Vrijwilligers kunnen ingezet worden omdiverse taken uit te voeren, zoals chauffeur, seingever, administratieve ondersteuning, opbouw/afbraak...

Wie alleen of als club of vereniging deel wil uitmaken van dit unieke wielerfeest en wil bijdragen tot het promoten van de wielersport kan zich registreren via de website van de 2021 UCI Road World Championships. Daar vindt men ook alle info over het competitiegebeuren: www.flanders2021.com

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk we het vinden dat de eigen inwoners aan het WK kunnen deelnemen door zich op te geven als vrijwilliger. Voor de Bruggelingen is dit een unieke gelegenheid om letterlijk deel uit te maken van het WK. En er bestaat toch niets mooiers als een once in a lifetime-gebeurtenis die gedragen wordt door de eigen inwoners.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.