Jens Keukeleire ambassadeur WK wielrennen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Jens Keukeleire is officieel aangeduid als WK-ambassadeur om Stad Brugge te vertegenwoordigen in de aanloop naar het WK Wielrennen, waarvan de tijdritten van 19 tot en met 22 september Brugge als aankomstplaats hebben.

Ik ben enorm blij dat Jens zonder aarzelen heeft toegezegd. Dat is ook wat een echte Bruggeling typeert, zijn liefde voor de Stad. Wij hebben de prestaties van Jens altijd op de voet gevolgd en we vinden het een eer dat hij ons nu wil vertegenwoordigen. We zijn ervan overtuigd dat hij dat met evenveel passie zal doen dan als hij koerst.”

Om van dit WK een grandioos feest te maken in de stad en de regio is de organisatie samen met Stad Brugge op zoek naar 2.000 vrijwilligers per dag. Vrijwilligers kunnen ingezet worden omdiverse taken uit te voeren, zoals chauffeur, seingever, administratieve ondersteuning, opbouw/afbraak...

Wie alleen of als club of vereniging deel wil uitmaken van dit unieke wielerfeest en wil bijdragen tot het promoten van de wielersport kan zich registreren via de website van de 2021 UCI Road World Championships. Daar vindt men ook alle info over het competitiegebeuren: www.flanders2021.com

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk we het vinden dat de eigen inwoners aan het WK kunnen deelnemen door zich op te geven als vrijwilliger. Voor de Bruggelingen is dit een unieke gelegenheid om letterlijk deel uit te maken van het WK. En er bestaat toch niets mooiers als een once in a lifetime-gebeurtenis die gedragen wordt door de eigen inwoners.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.