Kaart van de jongeren op overlegcomité

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Jongeren hebben maandenlang opgesloten gezeten. Hun vrienden, hun activiteiten, het uitgaan… alles hebben ze moeten missen. Een stukje jeugd hebben ze opgegeven. En dat terwijl ze geen uitzicht hadden op enig perspectief. Het minste dat we hen kunnen gunnen, is een zorgeloze zomervakantie zonder stress.

Ik maakte de minister duidelijk dat CD&V een gezinspartij is.  65.000 kinderen en jongeren dromen van kampen met hun vrienden of reizen met hun ouders. 26.000 jongeren en kinderen willen met kazou op kamp.

Ons standpunt is duidelijk. Kinderen onder twaalf die in gezinsverband meereizen met hun ouders moeten voor ons niet getest worden. Laat ons alsjeblieft een beetje vertrouwen hebben in de verantwoordelijkheid van de ouders. Ook zij zijn bekommerd om de veiligheid en gezondheid van hun familie.

Idem voor jongeren tot 18 jaar in groepskamp. Alle jeugdwerkers hebben zich ingespannen, hebben zich keihard geëngageerd om kampen veilig te laten verlopen. Ook hier is het codewoord: vertrouwen.

 Ik vroeg dan ook om te kiezen voor de jongeren op het overlegcomité morgen.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.