Kaart van de jongeren op overlegcomité

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Jongeren hebben maandenlang opgesloten gezeten. Hun vrienden, hun activiteiten, het uitgaan… alles hebben ze moeten missen. Een stukje jeugd hebben ze opgegeven. En dat terwijl ze geen uitzicht hadden op enig perspectief. Het minste dat we hen kunnen gunnen, is een zorgeloze zomervakantie zonder stress.

Ik maakte de minister duidelijk dat CD&V een gezinspartij is.  65.000 kinderen en jongeren dromen van kampen met hun vrienden of reizen met hun ouders. 26.000 jongeren en kinderen willen met kazou op kamp.

Ons standpunt is duidelijk. Kinderen onder twaalf die in gezinsverband meereizen met hun ouders moeten voor ons niet getest worden. Laat ons alsjeblieft een beetje vertrouwen hebben in de verantwoordelijkheid van de ouders. Ook zij zijn bekommerd om de veiligheid en gezondheid van hun familie.

Idem voor jongeren tot 18 jaar in groepskamp. Alle jeugdwerkers hebben zich ingespannen, hebben zich keihard geëngageerd om kampen veilig te laten verlopen. Ook hier is het codewoord: vertrouwen.

 Ik vroeg dan ook om te kiezen voor de jongeren op het overlegcomité morgen.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.