Kick-Off Younited Belgium

Publicatiedatum

Auteur

Kim Lamote

Deel dit artikel

Sport voor iedereen. In Brugge is het geen cliché, maar een realiteit. Diversiteit en inclusie zijn thema’s waar we binnen onze Sportdienst dagdagelijks mee bezig zijn. Afgelopen vrijdag nog werden voor het eerst de Urban Youth Games georganiseerd in het sportcomplex Daverlo. Zowel scholen uit het reguliere als uit het bijzonder onderwijs waren welkom en sportten een hele dag samen. Een initiatief dat we ook graag in 2024 herhaald zien. We zijn bovendien volop bezig met de uitrol van de UiTPAS die vanaf 1 januari 2024 de AXI-bonnen voor sport moet vervangen en heel wat voordelen biedt voor de ruime bevolking.

We lanceren dan ook graag een warme oproep aan sportclubs om nu mee in te stappen en mooie voordelen aan te bieden voor UiTPAS-bezitters. Nog in 2024 kijken we uit naar de Olympische en Paralympische Spelen. Ook daar zorgen we voor sportieve ondersteuning. Sportclubs die een activiteit opzetten binnen de Olympische gedachte van ‘sport voor iedereen’ maken kans op een bedrag van max. 2.500 euro. In totaal is een pot van 25.000 euro voorzien.

Het is mooi dat we in ons streven worden geflankeerd door externe organisaties. Club Brugge is een trouwe partner op dit vlak, en ook CAW Noord-West-Vlaanderen, Inloophuis ‘t Sas Brugge, Wieder vzw, Buurtsport Brugge vormen trouwe partners binnen ons Brugse verhaal. Sport vormt in dit geval de motor voor re-integratie. De Brugse Younited Belgium ploeg telt een 10 tot 15-tal spelers die met volle motivatie hun leven weer willen opnemen. Een grote stap, maar met de steun van lotgenoten en een sportieve geest, wordt de drempel een stuk lager, en dat is van onschatbare waarde. Het doet mij dan ook plezier dat we vandaag opnieuw samen onze handtekening kunnen zetten onder deze mooie samenwerking. 

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.