Kick-Off Younited Belgium

Publicatiedatum

Auteur

Kim Lamote

Deel dit artikel

Sport voor iedereen. In Brugge is het geen cliché, maar een realiteit. Diversiteit en inclusie zijn thema’s waar we binnen onze Sportdienst dagdagelijks mee bezig zijn. Afgelopen vrijdag nog werden voor het eerst de Urban Youth Games georganiseerd in het sportcomplex Daverlo. Zowel scholen uit het reguliere als uit het bijzonder onderwijs waren welkom en sportten een hele dag samen. Een initiatief dat we ook graag in 2024 herhaald zien. We zijn bovendien volop bezig met de uitrol van de UiTPAS die vanaf 1 januari 2024 de AXI-bonnen voor sport moet vervangen en heel wat voordelen biedt voor de ruime bevolking.

We lanceren dan ook graag een warme oproep aan sportclubs om nu mee in te stappen en mooie voordelen aan te bieden voor UiTPAS-bezitters. Nog in 2024 kijken we uit naar de Olympische en Paralympische Spelen. Ook daar zorgen we voor sportieve ondersteuning. Sportclubs die een activiteit opzetten binnen de Olympische gedachte van ‘sport voor iedereen’ maken kans op een bedrag van max. 2.500 euro. In totaal is een pot van 25.000 euro voorzien.

Het is mooi dat we in ons streven worden geflankeerd door externe organisaties. Club Brugge is een trouwe partner op dit vlak, en ook CAW Noord-West-Vlaanderen, Inloophuis ‘t Sas Brugge, Wieder vzw, Buurtsport Brugge vormen trouwe partners binnen ons Brugse verhaal. Sport vormt in dit geval de motor voor re-integratie. De Brugse Younited Belgium ploeg telt een 10 tot 15-tal spelers die met volle motivatie hun leven weer willen opnemen. Een grote stap, maar met de steun van lotgenoten en een sportieve geest, wordt de drempel een stuk lager, en dat is van onschatbare waarde. Het doet mij dan ook plezier dat we vandaag opnieuw samen onze handtekening kunnen zetten onder deze mooie samenwerking. 

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.