Kunstgrasveld voor krachtbal Male

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De twee nieuwe krachtbalvelden voor krachtbalclub Male zijn een feit. Het ontwerp is in samenspraak met de krachtbalclub tot stand gekomen. Het gaat om twee natuurgrasvelden die omgevormd werden naar kunstgrasvelden.

Vandaag kan de club de nieuwe competitie aanvatten op de vernieuwde speelvelden. Eerder werden al kunstgrasvelden aangelegd voor voetbalclubs, maar dit is de eerste keer dat een kunstgrasveld wordt aangelegd voor een krachtbalvereniging. We hebben hier jaren lang voor geijverd, ik ben dan ook blij dat de krachtbal in Male eindelijk op een kwalitatief grasveld zal kunnen spelen. Kunstgrasvelden zijn immers veel duurzamer. Ze zijn tot drie keer meer bespeelbaar, natuurlijke grasvelden moeten elk seizoen opnieuw heraangelegd worden. Ook aan de Xaverianensite leggen we nog een kunstgrasveld aan voor de krachtbalclub van Sint-Michiels.”

Het veld werd opgedeeld in twee speelvelden die afgescheiden worden door een middenpad. Dit biedt de toeschouwers de kans om naast het speelveld te staan. Voor de veiligheid van de toeschouwers worden er rond de speelvelden lage leunomheiningen voorzien. Op het middenpad worden twee nieuwe dug-outs van zes meter geplaatst voor spelers en trainers. Op het tweede speelveld fungeert het aanwezige bijgebouw als dug-out.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.