Kunstgrasveld voor krachtbal Male

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De twee nieuwe krachtbalvelden voor krachtbalclub Male zijn een feit. Het ontwerp is in samenspraak met de krachtbalclub tot stand gekomen. Het gaat om twee natuurgrasvelden die omgevormd werden naar kunstgrasvelden.

Vandaag kan de club de nieuwe competitie aanvatten op de vernieuwde speelvelden. Eerder werden al kunstgrasvelden aangelegd voor voetbalclubs, maar dit is de eerste keer dat een kunstgrasveld wordt aangelegd voor een krachtbalvereniging. We hebben hier jaren lang voor geijverd, ik ben dan ook blij dat de krachtbal in Male eindelijk op een kwalitatief grasveld zal kunnen spelen. Kunstgrasvelden zijn immers veel duurzamer. Ze zijn tot drie keer meer bespeelbaar, natuurlijke grasvelden moeten elk seizoen opnieuw heraangelegd worden. Ook aan de Xaverianensite leggen we nog een kunstgrasveld aan voor de krachtbalclub van Sint-Michiels.”

Het veld werd opgedeeld in twee speelvelden die afgescheiden worden door een middenpad. Dit biedt de toeschouwers de kans om naast het speelveld te staan. Voor de veiligheid van de toeschouwers worden er rond de speelvelden lage leunomheiningen voorzien. Op het middenpad worden twee nieuwe dug-outs van zes meter geplaatst voor spelers en trainers. Op het tweede speelveld fungeert het aanwezige bijgebouw als dug-out.

Nieuws

Uitreiking Brugse sportprijzen

De Brugse sportprijzen vormen het orgelpunt van het Brugse sportjaar. Verschillende sporters krijgen een trofee of medaille voor hun indrukwekkende prestaties van het voorbije kalenderjaar 2023. Eén sporter of sportclub wordt ook bekroond met de Trofee van Sportverdienste, omwille van een bijzondere jarenlange sportcarrière.

Opening sociaal woonproject Peterseliestraat

De voormalige militaire site in de Peterseliestraat in het centrum van Brugge werd herbestemd tot een siociaal huisvestingsproject. De site werd volledig opnieuw ingericht met respect voor het bestaande erfgoed. Er werden 28 sociale woningen ondergebracht en 52 appartementen. De tuin staat ook open voor de buurt.

Arbeidsongevallen met dienstwapens tot minimum beperken

Vorig jaar waren er 19 incidenten met dienstwapens bij de federale en lokale politie. Gemiddeld waren er de voorbije 5 jaar 21 arbeidsongevallen waarbij dienstwapens betrokken waren.