Lichtparcours Aurora tijdens Wintergloed

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Tien sfeervolle lichtbelevingsinstallaties strekken zich straks opnieuw uit over de binnenstad en vormen samen een winterwandeling van 2,5 km. De lichtwandeling “Aurora” werd dit jaar ontworpen door CREATE.eu uit Gent. Met Aurora haalde CREATE.eu hun inspiratie bij de pracht van het Noorderlicht. Een blauwe gloed verbindt de verschillende installaties waardoor het publiek de route heel eenvoudig kan volgen langs de blauwe stadsverlichting.

De 10 lichtbelevingsinstallaties brengen een mooie variatie langs het parcours met een aantal prikkelende eyecatchers, interactieve momenten, maar ook subtiele animaties. Er wordt ten volle gebruik gemaakt van de reflecties langs de Brugse reien, waar gespeeld wordt met een mix van projectie, licht, audio en interactiviteit. Het lichtparcours werd ook volledig op maat van Brugge ontworpen. Het ultieme doel is om elke bezoeker onder te dompelen in een andere wereld en een moment van geluk, kippenvel of ontroering te bezorgen.

Daarnaast brengen De Winterbar en de schaatsbaan ook dit jaar het Minnewater tot leven als een gezellige ontmoetingsplek voor Bruggelingen en bezoekers. Dit jaar hebben we bewust gekozen voor meer spreiding van de winteractiviteiten van Wintergloed. Zo vormt het Minnewater een mooie aanvulling op de lichtbelevingswandeling die zich uitstrekt rond het Jan Van Eyckplein.

Winterbar Vorst werkt dit jaar opnieuw samen met verscheidene lokale toeleveranciers om tot een vernieuwend aanbod te komen aan een faire prijs. Ook worden weer enkele ‘Handmade in Brugge’ labelhouders betrokken in het project. Voor het eten gaat Winterbar Vorst dit jaar in zee met De Mess, typische wereldse keuken met aandacht voor lokale ingrediënten.

Voor de schaatsbaan werken we voor het vierde jaar op rij samen met Glice, de wereldleider in kunststof schaatsbanen. Glice gebruikt eigen polymeer schaatspanelen, bekend als ‘synthetisch ijs’ dat het schaatsgevoel van natuurijs nabootst. Met behulp van revolutionaire synthetische ijstechnologie brengt Glice duurzaam schaatsen overal te wereld. Glice is actief in meer dan 100 landen en biedt een schaatservaring die voor iedereen toegankelijk is

Glice heeft ondertussen meer dan 100.000 bomen geplant door hun innovatieve initiatief, Skate for the Planet, waardoor ze een pionier zijn in het combineren van sportplezier met verantwoordelijkheid voor het milieu en draagt zo zijn steentje bij voor een CO²-neutraal evenement. De uitbating van de schaatspiste gebeurt opnieuw door de Koninklijke Brugse Zwemkring.  

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.