Lichtparcours Aurora tijdens Wintergloed

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Tien sfeervolle lichtbelevingsinstallaties strekken zich straks opnieuw uit over de binnenstad en vormen samen een winterwandeling van 2,5 km. De lichtwandeling “Aurora” werd dit jaar ontworpen door CREATE.eu uit Gent. Met Aurora haalde CREATE.eu hun inspiratie bij de pracht van het Noorderlicht. Een blauwe gloed verbindt de verschillende installaties waardoor het publiek de route heel eenvoudig kan volgen langs de blauwe stadsverlichting.

De 10 lichtbelevingsinstallaties brengen een mooie variatie langs het parcours met een aantal prikkelende eyecatchers, interactieve momenten, maar ook subtiele animaties. Er wordt ten volle gebruik gemaakt van de reflecties langs de Brugse reien, waar gespeeld wordt met een mix van projectie, licht, audio en interactiviteit. Het lichtparcours werd ook volledig op maat van Brugge ontworpen. Het ultieme doel is om elke bezoeker onder te dompelen in een andere wereld en een moment van geluk, kippenvel of ontroering te bezorgen.

Daarnaast brengen De Winterbar en de schaatsbaan ook dit jaar het Minnewater tot leven als een gezellige ontmoetingsplek voor Bruggelingen en bezoekers. Dit jaar hebben we bewust gekozen voor meer spreiding van de winteractiviteiten van Wintergloed. Zo vormt het Minnewater een mooie aanvulling op de lichtbelevingswandeling die zich uitstrekt rond het Jan Van Eyckplein.

Winterbar Vorst werkt dit jaar opnieuw samen met verscheidene lokale toeleveranciers om tot een vernieuwend aanbod te komen aan een faire prijs. Ook worden weer enkele ‘Handmade in Brugge’ labelhouders betrokken in het project. Voor het eten gaat Winterbar Vorst dit jaar in zee met De Mess, typische wereldse keuken met aandacht voor lokale ingrediënten.

Voor de schaatsbaan werken we voor het vierde jaar op rij samen met Glice, de wereldleider in kunststof schaatsbanen. Glice gebruikt eigen polymeer schaatspanelen, bekend als ‘synthetisch ijs’ dat het schaatsgevoel van natuurijs nabootst. Met behulp van revolutionaire synthetische ijstechnologie brengt Glice duurzaam schaatsen overal te wereld. Glice is actief in meer dan 100 landen en biedt een schaatservaring die voor iedereen toegankelijk is

Glice heeft ondertussen meer dan 100.000 bomen geplant door hun innovatieve initiatief, Skate for the Planet, waardoor ze een pionier zijn in het combineren van sportplezier met verantwoordelijkheid voor het milieu en draagt zo zijn steentje bij voor een CO²-neutraal evenement. De uitbating van de schaatspiste gebeurt opnieuw door de Koninklijke Brugse Zwemkring.  

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.