Lichtparcours rond thema 'ontwaken'

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Ook dit jaar zort de stad met Wintergloed terug voor warmte in de donkere, koude dagen. Het lichtparcours draait dit keer rond het thema ‘Awakening’ of ‘Ontwaken’. Oogverblindende lichtbelevingen zorgen voor een warme gloed in de stad na donkere tijden. Ze laten de stad letterlijk ‘ontwaken’. Ze maken ons ook bewust van de veranderende wereld rondom ons, vol nieuwe uitdagingen.

Het parcours voert het publiek langs acht dynamische lichtinstallaties op iconische plekken. Hierdoor komen niet alleen herinneringen tot leven, maar kunnen bezoekers ook een glimp opvangen van de toekomst en de stad nieuw leven inblazen.

De acht lichtinstallaties laten de stad ontwaken als de duisternis valt. De lichtbelevingswandeling is een compact, maar veelzijdig parcours en voor iedereen toegankelijk. Naast de nabijheid van de levendige kern, zijn er accenten op groen, water en nieuwe architectuur. Verbonden met iconische plekken – nieuw en oud - wekt het licht de nachtelijke stad op magische wijze tot leven. Een mooi voorbeeld is de installatie op de Vesten die het waterhuis en de omgeving feeëriek tot leven doet komen met een videomapping.  

Locaties lichtparcours:

BMCC 

Oud Waterhuis (Vesten) 

Sint-Godelieveabdij 

Kapucijnenplein 

Koning Albert I-park -

Fontein Koning Albert I-park 

Begijnenvest 

Minnewater (Schaatsbaan)

De schaatsbaan in het Minnewater, 1 van de locaties van het lichtparcours, is opnieuw een kunstschaatsbaan. Je kan voor of na het schaatsen even pauze nemen in de winterbar Vorst.

Het lcihtparcours kan gecombineerd worden met een bezoek aan de kerstmarkt op het Simon Stevinplein en de Markt.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.