Met de beweegcontainer trekken we Brugge rond

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Als de Bruggeling niet tot bij ons kan komen… Wel, dan komen wij tot bij de Bruggeling. Nu in deze coronatijden de sportcentra amper nog beschikbaar zijn en we met z’n allen toch aangeraden worden om zoveel mogelijk in de gezonde buitenlucht te vertoeven, denken wij als Stad Brugge de ideale combinatie gevonden te hebben.

Met name in de vorm van de Beweegcontainer. Zoals de naam het zelf zegt, betreft het een container die mensen moet aanzetten om te bewegen en die bestaat uit vaste en losse onderdelen waarmee verschillende oefeningen gedaan kunnen worden. Op die manier hebben mensen enkel een sportoutfit nodig om in actie te schieten.

Het grote voordeel is dat hij door iedereen gratis en vrij te gebruiken is. Met dat opzet is de beweegcontainer ook aangekocht. In het kader van de projectoproep 'sport- en bewegen in de publieke ruimte’, met de bedoeling om die op verschillende plaatsen in en rond Brugge te zetten en daarmee zoveel mogelijk sporters te bereiken. Telkens voor een periode van ongeveer drie maanden, waarna hij naar een andere locatie zal verhuizen.

Op dit moment staat hij op het grasplein in Zandtiende, waar hij nog blijft tot einde maart, waarna hij verhuist naar Gentele. Zandtiende is perfect gelegen om de beweegcontainer te integreren in de werking van de Survivalrunclub, die ook vragende partij was. De club zal overigens ook initiatielessen geven waarvoor je je gratis kan inschrijven. 

Aansluitend is het ook de bedoeling om de bewoners van de omliggende straten en scholen uit de buurt warm te maken om gebruik te maken van deze mobiele outdoor sportfaciliteiten. Eindelijk, want hij staat door de coronacrisis helaas al bijna een jaar stil op de site van Sport Vlaanderen. Op een korte uitstap deze zomer op ons event ‘Urban Beach’ in Zeebrugge na. Gelukkig waren er bij Sport Vlaanderen nog de studenten van Howest die hem konden benutten.

Logisch ook dat zij de eerste gebruikers waren, aangezien de beweegcontainer deel uitmaakt van het project ‘Brugge Beweegt’, een structurele samenwerking tussen Stad Brugge en Howest waarbij studenten worden ingezet om alle Bruggelingen aan te zetten tot bewegen.

Die studenten gaan – in navolging van de survivalclub - tijdens de maanden april, mei en juni ook initiatielessen geven op de beweegcontainer. Ook dat vinden wij als Stad een belangrijke manier om de minder ervaren sporter te introduceren in een originele en innovatieve manier van sporten.

In dat opzicht wil ik ook graag verwijzen naar www.brugge.be/beweegcontainer, de website waar echt alle info terug te vinden is over hoe je de beweegcontainer kunt gebruiken.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.