Migranten in koelcontainer

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In Engeland  werden 39 overleden migranten aangetroffen in de laadruimte van een koelvrachtwagen. Het is helaas niet de eerste keer dat er een dergelijke gruwelijke ontdekking gedaan wordt. Toch went dit nooit.

Voorlopig zijn de omstandigheden nog onduidelijk. De container zou wel via Zeebrugge zijn gepasseerd. De kans dat de migranten daar in de vrachtwagen zijn geklommen, lijkt echter klein. Waar dan wel, moet het onderzoek uitwijzen. Het federaal parket heeft een onderzoek ingesteld.

De strijd tegen mensensmokkel moet absoluut een hoog op de agenda blijven staan. Dit is een zware misdaad die, zoals deze week weer blijkt, vaak een dodelijke afloop kent. Naast het gerecht dienen ook onze politiediensten daar voldoende middelen en mankracht voor te blijven inzetten om voldoende controles te kunnen uitvoeren. Ook dient er voor gezorgd worden dat de haveninfrastructuur steeds aangepast is aan de veranderende omstandigheden.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.