NewU app

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

NewU is een app waarbij Stad Brugge op een laagdrempelige, digitale manier aan gezondheidsbevordering doet voor alle medewerkers. NewU werkt daarnaast rond een aantal thema’s zoals slaap, voeding, beweging, mentaal welzijn, roken,…  De app werkt rond persoonlijke uitdagingen, gezonde gewoonete, workouts en recepten en zorgt ook voor verbondenheid onder de medewerkers. Ze kunnen elkaar motiveren.

Sporten en bewegen is een van de belangrijke bouwstenen voor een gezonde levensstijl. Meer bewegen op de werkvloer zorgt voor meer productiviteit, werkplezier en een hechte teamspirit. Daar moet de NewU-app onze medewerkers bij ondersteunen. We investeerden vanuit de Sportdienst dan ook graag mee in deze app met een bedrag van 8.750 euro. De app is zeer laagdrempelig en omvat een uitgebreide bibliotheek aan workouts voor beginners tot gevorderden. Dit gaat van kracht- en cardiotraining tot stretching. Maar daarnaast stimuleert de app medewerkers ook om zitgedrag te doorbreken en kort te gaan lopen, wandelen of fietsen. Een gezonde geest in een gezond lichaam, daar willen we onze medewerkers toe aanzetten met deze app.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.