NewU app

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

NewU is een app waarbij Stad Brugge op een laagdrempelige, digitale manier aan gezondheidsbevordering doet voor alle medewerkers. NewU werkt daarnaast rond een aantal thema’s zoals slaap, voeding, beweging, mentaal welzijn, roken,…  De app werkt rond persoonlijke uitdagingen, gezonde gewoonete, workouts en recepten en zorgt ook voor verbondenheid onder de medewerkers. Ze kunnen elkaar motiveren.

Sporten en bewegen is een van de belangrijke bouwstenen voor een gezonde levensstijl. Meer bewegen op de werkvloer zorgt voor meer productiviteit, werkplezier en een hechte teamspirit. Daar moet de NewU-app onze medewerkers bij ondersteunen. We investeerden vanuit de Sportdienst dan ook graag mee in deze app met een bedrag van 8.750 euro. De app is zeer laagdrempelig en omvat een uitgebreide bibliotheek aan workouts voor beginners tot gevorderden. Dit gaat van kracht- en cardiotraining tot stretching. Maar daarnaast stimuleert de app medewerkers ook om zitgedrag te doorbreken en kort te gaan lopen, wandelen of fietsen. Een gezonde geest in een gezond lichaam, daar willen we onze medewerkers toe aanzetten met deze app.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.