Nieuw dansaanbod voor kinderen in Zeebrugge

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Stad Brugge pakt in Zeebrugge uit met een nieuw sportief aanbod voor kinderen. De vraag naar bijkomend structureel sportief aanbod voor kinderen bleek er namelijk groot.

Van 17 tot 20 juli vindt voor het eerst een danskamp plaats voor 7 tot 12-jarigen en op 18 september start een permanente lessenreeks dans voor kinderen in de deelgemeente. 30 lesweken lang zullen in het Gemeenschapshuis in Zeebrugge op maandag danslessen plaatsvinden voor verschillende leeftijdsgroepen tussen 5 en 10 jaar. Er zijn lessen van 16.00 tot 19.00 uur.

Vanuit de werkgroep Zeebrugge, waarbij verschillende partners uit Zeebrugge op regelmatige basis samenzitten, kwam een tijd terug de vraag om een extra sportief aanbod te voorzien voor meisjes in Zeebrugge. Er is al een voetbalploeg en in de sporthal zijn vooral zaalvoetbal- en badmintonclubs actief. Het sportieve aanbod voor kinderen en in het bijzonder voor meisjes, is er verder erg klein en de vraag naar een structureel sportief aanbod blijkt groot. Er wonen heel wat jonge kinderen in Zeebrugge, vooral in de wijk tussen de Isabellalaan en de Kustlaan. We wilden hier dan ook graag op inspelen met twee extra sportieve activiteiten op maat van de gemeente. In eerste instantie beslisten we om tijdens de grote vakantie een danskamp op te zetten, met daarna in het najaar op regelmatige basis danslessen in het Gemeenschapshuis. Het kamp kan daarbij dienen als smaakmaker voor een meer permanent aanbod. 

Voor de organisatie van de dansschool in Zeebrugge werkt de Sportdienst samen met Dansplatoo vzw, de dansacademie van KAVVV&Fedes vzw. Zij organiseren in Brugge en de omliggende regio vandaag al verschillende dansacademiën onder dezelfde noemer. Dansplatoo vzw steunt op de assen van wijlen de Vlaamse Dansacademie, draagt er nog steeds de reputatie van mee en beschikt over een groot netwerk aan gediplomeerde lesgevers.

Met dit nieuwe dansaanbod vullen we een leemte in die voor commerciële aanbieders wegens de kleinschaligheid onvoldoende interessant blijkt. We voeren de nodige promotie voor de danslessen via sociale media, een nieuwsbrief, een folder en een affiche. 

Concreet worden in Zeebrugge vanaf 18 september danslessen georganiseerd in de parketzaal van het Gemeenschapshuis. Er zijn drie blokken van een uur voor drie leeftijdsgroepen. Je stapt in voor prédans, dans kids of dans junior. De lessen starten om 16.00 uur. Het laatste lesblokje eindigt om 19.00 uur. Om de instroom zo laagdrempelig mogelijk te maken, kunnen kinderen op 18 en 25 september gratis komen proberen. Daarna kunnen ze hun aanmelding voor de proefles omzetten in een inschrijving. Kinderen die willen, kunnen ook schitteren in de voorstelling ‘Fedes Danst’ op 25 en 26 mei 2024.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.