Nieuw dansaanbod voor kinderen in Zeebrugge

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Stad Brugge pakt in Zeebrugge uit met een nieuw sportief aanbod voor kinderen. De vraag naar bijkomend structureel sportief aanbod voor kinderen bleek er namelijk groot.

Van 17 tot 20 juli vindt voor het eerst een danskamp plaats voor 7 tot 12-jarigen en op 18 september start een permanente lessenreeks dans voor kinderen in de deelgemeente. 30 lesweken lang zullen in het Gemeenschapshuis in Zeebrugge op maandag danslessen plaatsvinden voor verschillende leeftijdsgroepen tussen 5 en 10 jaar. Er zijn lessen van 16.00 tot 19.00 uur.

Vanuit de werkgroep Zeebrugge, waarbij verschillende partners uit Zeebrugge op regelmatige basis samenzitten, kwam een tijd terug de vraag om een extra sportief aanbod te voorzien voor meisjes in Zeebrugge. Er is al een voetbalploeg en in de sporthal zijn vooral zaalvoetbal- en badmintonclubs actief. Het sportieve aanbod voor kinderen en in het bijzonder voor meisjes, is er verder erg klein en de vraag naar een structureel sportief aanbod blijkt groot. Er wonen heel wat jonge kinderen in Zeebrugge, vooral in de wijk tussen de Isabellalaan en de Kustlaan. We wilden hier dan ook graag op inspelen met twee extra sportieve activiteiten op maat van de gemeente. In eerste instantie beslisten we om tijdens de grote vakantie een danskamp op te zetten, met daarna in het najaar op regelmatige basis danslessen in het Gemeenschapshuis. Het kamp kan daarbij dienen als smaakmaker voor een meer permanent aanbod. 

Voor de organisatie van de dansschool in Zeebrugge werkt de Sportdienst samen met Dansplatoo vzw, de dansacademie van KAVVV&Fedes vzw. Zij organiseren in Brugge en de omliggende regio vandaag al verschillende dansacademiën onder dezelfde noemer. Dansplatoo vzw steunt op de assen van wijlen de Vlaamse Dansacademie, draagt er nog steeds de reputatie van mee en beschikt over een groot netwerk aan gediplomeerde lesgevers.

Met dit nieuwe dansaanbod vullen we een leemte in die voor commerciële aanbieders wegens de kleinschaligheid onvoldoende interessant blijkt. We voeren de nodige promotie voor de danslessen via sociale media, een nieuwsbrief, een folder en een affiche. 

Concreet worden in Zeebrugge vanaf 18 september danslessen georganiseerd in de parketzaal van het Gemeenschapshuis. Er zijn drie blokken van een uur voor drie leeftijdsgroepen. Je stapt in voor prédans, dans kids of dans junior. De lessen starten om 16.00 uur. Het laatste lesblokje eindigt om 19.00 uur. Om de instroom zo laagdrempelig mogelijk te maken, kunnen kinderen op 18 en 25 september gratis komen proberen. Daarna kunnen ze hun aanmelding voor de proefles omzetten in een inschrijving. Kinderen die willen, kunnen ook schitteren in de voorstelling ‘Fedes Danst’ op 25 en 26 mei 2024.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.