Nieuwe Club Brugge minipitch op site Knapen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Club Brugge was in 2020 de winnaar van de ‘More than football’ award en won hiermee een minipitch veldje. Het sociale karakter van de award zorgt ervoor dat het veldje een lokale en sociale meerwaarde krijgt. We zochten naar een locatie die de perfecte match zou vormen met het maatschappelijk en sociale karakter achter de award. En deze match konden we niet beter vinden dan op Site Knapen in Zeebrugge.

De site Knapen is een cruciale plek voor de revitalisering van Zeebrugge. Ze vormt een groene schakel tussen de Stationswijk en de Strandwijk, die momenteel als eilanden uit elkaar liggen. En hier kan de kracht van sport en meer specifiek voetbal een belangrijke rol in spelen om deze twee wijk te verbinden. Het is daarnaast ook een leuke invulling voor de lokale sport- en jeugdverenigingen.

Op die manier is de realisatie van de minipitch al een eerste en zeer belangrijke stap naar de finale realisatie van het park. De volgende stappen zijn nu de ontharding en groenaanleg met de bedoeling om de aanleg van skate en urban sports te voorzien in het voorjaar van 2024. We baseren ons hiervoor op basis van participatiemomenten die we organiseerden in 2021 en 2022.

Door Knapen verder een leuke invulling te geven, kan het een nieuwe, waardevolle ontmoetingsplek worden voor de buurt, voor jong en oud en zelfs ook voor bezoekers.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.