Nieuwe Club Brugge minipitch op site Knapen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Club Brugge was in 2020 de winnaar van de ‘More than football’ award en won hiermee een minipitch veldje. Het sociale karakter van de award zorgt ervoor dat het veldje een lokale en sociale meerwaarde krijgt. We zochten naar een locatie die de perfecte match zou vormen met het maatschappelijk en sociale karakter achter de award. En deze match konden we niet beter vinden dan op Site Knapen in Zeebrugge.

De site Knapen is een cruciale plek voor de revitalisering van Zeebrugge. Ze vormt een groene schakel tussen de Stationswijk en de Strandwijk, die momenteel als eilanden uit elkaar liggen. En hier kan de kracht van sport en meer specifiek voetbal een belangrijke rol in spelen om deze twee wijk te verbinden. Het is daarnaast ook een leuke invulling voor de lokale sport- en jeugdverenigingen.

Op die manier is de realisatie van de minipitch al een eerste en zeer belangrijke stap naar de finale realisatie van het park. De volgende stappen zijn nu de ontharding en groenaanleg met de bedoeling om de aanleg van skate en urban sports te voorzien in het voorjaar van 2024. We baseren ons hiervoor op basis van participatiemomenten die we organiseerden in 2021 en 2022.

Door Knapen verder een leuke invulling te geven, kan het een nieuwe, waardevolle ontmoetingsplek worden voor de buurt, voor jong en oud en zelfs ook voor bezoekers.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.