Nieuwe containertribune voor VK Dudzele

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

We blijven als Stad inzetten op de modernisering van sportcentra en sportclubs. Een beproefd middel daartoe zijn de investeringssubsidies voor sportinfrastructuur. Daar maakt nu ook VK Dudzele opnieuw gebruik van.

Deze vierdeprovincialer is een mooi voorbeeld van hoe een sportclub in samenwerking met de Stad tot meer en betere infrastructuur kan komen. Dankzij eerdere investeringen beschikt VK Dudzele al over een mooi kunstgrasterrein en onlangs zijn ook de kleedkamers vernieuwd.

Deze twee vernieuwingen geven een mooie stimulans aan de vereniging, waar jeugdwerking, een stabiele eerste ploegwerking en een vaste waarde in de gemeenschap centraal staan.

Maar er was nog één groot manco. Namelijk dat er rondom het terrein geen enkele plaats is waar de toeschouwers konden schuilen. Net daarom werd de nood aan een overdekte tribune steeds groter. De Stad onderzocht de mogelijkheid om een vaste tribune te plaatsen, maar omdat er in het parkgebied strikte ruimtelijke voorschriften van toepassing zijn, was dat geen optie. De oplossing werd samen met de dienst ruimtelijke ordening gevonden in de vorm van een tribunecontainer.

Daar vroeg VK Dudzele een investeringssubsidie voor aan, die vervolgens ook werd goedgekeurd. Concreet werd er een kwalitatieve tribunecontainer geplaatst, zoals ook Club Brugge er één naast haar oefenvelden heeft. Ideaal om ouders, sympathisanten te beschermen tegen ofwel herfstbuien, winterse kou of zomerse hitte. Wat meteen ook een grote stap voorwaarts betekent in de groei van de club.

Bovendien geeft VK Dudzele ook aan open te staan voor breed gebruik. Op dit moment delen ze al hun infrastructuur met de krachtbalclub. En dat is het soort duurzaamheid waar wij als Stad ook echt op inzetten. De Stad komt overigens tegemoet met een subsidie van 14.600 euro en er is een eigen inbreng van 3.600 euro. 

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.