Nieuwe containertribune voor VK Dudzele

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

We blijven als Stad inzetten op de modernisering van sportcentra en sportclubs. Een beproefd middel daartoe zijn de investeringssubsidies voor sportinfrastructuur. Daar maakt nu ook VK Dudzele opnieuw gebruik van.

Deze vierdeprovincialer is een mooi voorbeeld van hoe een sportclub in samenwerking met de Stad tot meer en betere infrastructuur kan komen. Dankzij eerdere investeringen beschikt VK Dudzele al over een mooi kunstgrasterrein en onlangs zijn ook de kleedkamers vernieuwd.

Deze twee vernieuwingen geven een mooie stimulans aan de vereniging, waar jeugdwerking, een stabiele eerste ploegwerking en een vaste waarde in de gemeenschap centraal staan.

Maar er was nog één groot manco. Namelijk dat er rondom het terrein geen enkele plaats is waar de toeschouwers konden schuilen. Net daarom werd de nood aan een overdekte tribune steeds groter. De Stad onderzocht de mogelijkheid om een vaste tribune te plaatsen, maar omdat er in het parkgebied strikte ruimtelijke voorschriften van toepassing zijn, was dat geen optie. De oplossing werd samen met de dienst ruimtelijke ordening gevonden in de vorm van een tribunecontainer.

Daar vroeg VK Dudzele een investeringssubsidie voor aan, die vervolgens ook werd goedgekeurd. Concreet werd er een kwalitatieve tribunecontainer geplaatst, zoals ook Club Brugge er één naast haar oefenvelden heeft. Ideaal om ouders, sympathisanten te beschermen tegen ofwel herfstbuien, winterse kou of zomerse hitte. Wat meteen ook een grote stap voorwaarts betekent in de groei van de club.

Bovendien geeft VK Dudzele ook aan open te staan voor breed gebruik. Op dit moment delen ze al hun infrastructuur met de krachtbalclub. En dat is het soort duurzaamheid waar wij als Stad ook echt op inzetten. De Stad komt overigens tegemoet met een subsidie van 14.600 euro en er is een eigen inbreng van 3.600 euro. 

Nieuws

Waterwijs Brugge

Brugge wordt Waterwijs. De naam verwijst naar een grootschalig Europees project, dat maximaal inzet op slim beheer van water en een betere waterkwaliteit voor de reien. Zo kan de Stad het hele jaar door optimaal voor het groen zorgen, ook in periodes van langere droogte. Waterwijs maakt deel uit van het klimaatadaptatieplan en wil van Brugge een klimaatrobuuste stad helpen maken. De reien spelen een sleutelrol in het verhaal. Brugge en de projectpartners krijgen zo’n zes miljoen euro steun van European Urban Initiative (EUI) voor de uitvoering.

 

Unieke pluktuin aan de Peter Benoitlaan te Sint-Andries

De groenzone aan de hoek van de Peter Benoitlaan en Ter Lindenhof is onlangs volledig heringericht. Het gebied, dat eerder weinig invulling had, kreeg een frisse en duurzame make-over met fruitbomen, een pluktuin en nieuwe recreatieve voorzieningen voor de buurt.

 

Beleidsprogramma Stad Brugge: 2025 - 2030 'Terug naar de basis. Verzorgd groen en schone straten.'

Vandaag stelde ik samen met mijn collega's het beleidsprogramma 2025-2030 voor onze stad voor 📅.
Het is voor mij het resultaat van veel gesprekken in de wijken, met medewerkers, onderzoek en gecijfer 📊. De Bruggeling wil een propere wijk: goed onderhouden, onkruidvrije plantvakken en een nette straat 🌳🚶‍♂️.
Samen met mijn team gaan we terug naar de basis. Ik stroop graag de mouwen op 💪 voor wijken met verzorgd groen 🌿 en schone straten 🚮. Parken en pleinen worden levendige plekken voor alle generaties 👨‍👩‍👧‍👦.
🔧