Nieuwe containertribune voor VK Dudzele

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

We blijven als Stad inzetten op de modernisering van sportcentra en sportclubs. Een beproefd middel daartoe zijn de investeringssubsidies voor sportinfrastructuur. Daar maakt nu ook VK Dudzele opnieuw gebruik van.

Deze vierdeprovincialer is een mooi voorbeeld van hoe een sportclub in samenwerking met de Stad tot meer en betere infrastructuur kan komen. Dankzij eerdere investeringen beschikt VK Dudzele al over een mooi kunstgrasterrein en onlangs zijn ook de kleedkamers vernieuwd.

Deze twee vernieuwingen geven een mooie stimulans aan de vereniging, waar jeugdwerking, een stabiele eerste ploegwerking en een vaste waarde in de gemeenschap centraal staan.

Maar er was nog één groot manco. Namelijk dat er rondom het terrein geen enkele plaats is waar de toeschouwers konden schuilen. Net daarom werd de nood aan een overdekte tribune steeds groter. De Stad onderzocht de mogelijkheid om een vaste tribune te plaatsen, maar omdat er in het parkgebied strikte ruimtelijke voorschriften van toepassing zijn, was dat geen optie. De oplossing werd samen met de dienst ruimtelijke ordening gevonden in de vorm van een tribunecontainer.

Daar vroeg VK Dudzele een investeringssubsidie voor aan, die vervolgens ook werd goedgekeurd. Concreet werd er een kwalitatieve tribunecontainer geplaatst, zoals ook Club Brugge er één naast haar oefenvelden heeft. Ideaal om ouders, sympathisanten te beschermen tegen ofwel herfstbuien, winterse kou of zomerse hitte. Wat meteen ook een grote stap voorwaarts betekent in de groei van de club.

Bovendien geeft VK Dudzele ook aan open te staan voor breed gebruik. Op dit moment delen ze al hun infrastructuur met de krachtbalclub. En dat is het soort duurzaamheid waar wij als Stad ook echt op inzetten. De Stad komt overigens tegemoet met een subsidie van 14.600 euro en er is een eigen inbreng van 3.600 euro. 

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.