Nieuwe kleedkamers voor voetbalclub Zeehaven

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Stad blijft inzetten op de verbetering, renovatie of vernieuwing van de sportinfrastructuur van de Brugse sportclubs. Zo ook bij voetbalclub Zeehaven Zeebrugge waar de bouw van nieuwe kleedkamers een eerste grote stap is.

Zeehaven Zeebrugge, voorheen bekend als Zeemeeuw Zeebrugge, is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vereniging met 184 leden en barst daardoor uit haar voegen. Daarom dat de club zich tot de Stad richtte met de vraag voor steun.

Als Stad zijn wij altijd begaan met onze sportclubs, op elk vlak, dus ook qua infrastructuur. Om die reden verlenen wij ook investeringssubsidies. In dit geval kwam de Stad tegemoet met een subsidie van maar liefst 185.000 euro en is er een eigen inbreng van Zeehaven Zeebrugge van zo’n 86.000 euro.

Concreet gaat het om nieuwe kleedkamers (en een geïntegreerde vergaderruimte) om vooral meisjes te laten sporten. Daarnaast zal er in een latere fase ook een renovatie van het dak van de bestaande kleedkamers gebeuren en een luifel en verharding voor het clubhuis komen.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.