Nieuwe kleedkamers voor voetbalclub Zeehaven

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

De Stad blijft inzetten op de verbetering, renovatie of vernieuwing van de sportinfrastructuur van de Brugse sportclubs. Zo ook bij voetbalclub Zeehaven Zeebrugge waar de bouw van nieuwe kleedkamers een eerste grote stap is.

Zeehaven Zeebrugge, voorheen bekend als Zeemeeuw Zeebrugge, is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vereniging met 184 leden en barst daardoor uit haar voegen. Daarom dat de club zich tot de Stad richtte met de vraag voor steun.

Als Stad zijn wij altijd begaan met onze sportclubs, op elk vlak, dus ook qua infrastructuur. Om die reden verlenen wij ook investeringssubsidies. In dit geval kwam de Stad tegemoet met een subsidie van maar liefst 185.000 euro en is er een eigen inbreng van Zeehaven Zeebrugge van zo’n 86.000 euro.

Concreet gaat het om nieuwe kleedkamers (en een geïntegreerde vergaderruimte) om vooral meisjes te laten sporten. Daarnaast zal er in een latere fase ook een renovatie van het dak van de bestaande kleedkamers gebeuren en een luifel en verharding voor het clubhuis komen.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.