nieuwe padelclub in Sint-Michiels

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In Sint-Michiels wordt een nieuwe padelclub opgericht nabij de Kinepolis. De site zal bestaan uit 5 padelterreinen en een clubhuis. De vergunning werd hiervoor goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen. De oprichting van deze padelclub is een zoveelste bewijs dat de sport in Brugge en bij uitbreiding heel Vlaanderen steeds meer aan populariteit wint.

tot 10 jaar geleden was padel in Brugge totaal onbekend. De Stad was toen al pionier door hier even verderop in sportpark De Gulden Kamer een stuk grond ter beschikking te stellen voor een padelclub.

En dat bleek een groot succes. Van heinde en ver kwamen in de eerste jaren sporters naar Brugge om te proeven van padel. En stelselmatig schoten ook in Vlaanderen meer en meer padelclubs uit de grond. Stad Brugge was dus een voorloper. Ondertussen legden ook meerdere tennisclubs in Brugge en andere Brugse deelgemeenten padelterreinen aan. Ze kennen allen een zeer hoge bezetting. De vraag blijft zeer groot en de limieten lijken nog niet bereikt.

Ik ben dan ook blij te kunnen aankondigen dat er een tweede padelclub bij komt in Brugge. Nabij de Kinepolis in Sint-Michiels zullen twee oude tennisvelden verwijderd worden. Ook een bijgebouw zal gesloopt worden. In de plaats worden 5 nieuwe padelterreinen aangelegd en wordt er een clubhuis met berging gebouwd.

Ter hoogte van de Tillegemstraat worden er 4 padelterreinen naast elkaar aangelegd. Op de hoek van het perceel komt een 5de terrein. Om eventuele geluidshinder naar de buurt te vermijden worden er ook 2 geluidswanden geplaatst, namelijk ten oosten van terrein 4 en ten westen van terrein 1. Gezien de nabijheid van het cinemacomplex Kinepolis en het feit dat er geen onmiddellijke bewoning in de nabijheid is, leent deze omgeving zich perfect tot een invulling met padelvelden.

Ten zuiden van het perceel wordt een nieuw clubhuis met afzonderlijke bergplaats opgericht. De constructie, een modulaire containerbouw, bestaat uit 2 bouwlagen met een plat dak, waarvan een gedeelte uitgevoerd zal worden als dakterras. Het dakterras nodigt uit om met een drankje de spelers in actie te zien.

Parkeren aan de nieuwe padelclub zal geen probleem zijn. De padelspelers kunnen gebruik maken van de parking gelegen naast het restaurant D’Hoeve. Daar zijn zo’n 52 parkeerplaatsen. Op de site zelf worden 20 fietsstalplaatsen voorzien.

Brugge was al pionier als het gaat over padel. Met deze nieuwe club zetten we ons nog meer op de kaart als padelstad.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.