nieuwe padelclub in Sint-Michiels

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In Sint-Michiels wordt een nieuwe padelclub opgericht nabij de Kinepolis. De site zal bestaan uit 5 padelterreinen en een clubhuis. De vergunning werd hiervoor goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen. De oprichting van deze padelclub is een zoveelste bewijs dat de sport in Brugge en bij uitbreiding heel Vlaanderen steeds meer aan populariteit wint.

tot 10 jaar geleden was padel in Brugge totaal onbekend. De Stad was toen al pionier door hier even verderop in sportpark De Gulden Kamer een stuk grond ter beschikking te stellen voor een padelclub.

En dat bleek een groot succes. Van heinde en ver kwamen in de eerste jaren sporters naar Brugge om te proeven van padel. En stelselmatig schoten ook in Vlaanderen meer en meer padelclubs uit de grond. Stad Brugge was dus een voorloper. Ondertussen legden ook meerdere tennisclubs in Brugge en andere Brugse deelgemeenten padelterreinen aan. Ze kennen allen een zeer hoge bezetting. De vraag blijft zeer groot en de limieten lijken nog niet bereikt.

Ik ben dan ook blij te kunnen aankondigen dat er een tweede padelclub bij komt in Brugge. Nabij de Kinepolis in Sint-Michiels zullen twee oude tennisvelden verwijderd worden. Ook een bijgebouw zal gesloopt worden. In de plaats worden 5 nieuwe padelterreinen aangelegd en wordt er een clubhuis met berging gebouwd.

Ter hoogte van de Tillegemstraat worden er 4 padelterreinen naast elkaar aangelegd. Op de hoek van het perceel komt een 5de terrein. Om eventuele geluidshinder naar de buurt te vermijden worden er ook 2 geluidswanden geplaatst, namelijk ten oosten van terrein 4 en ten westen van terrein 1. Gezien de nabijheid van het cinemacomplex Kinepolis en het feit dat er geen onmiddellijke bewoning in de nabijheid is, leent deze omgeving zich perfect tot een invulling met padelvelden.

Ten zuiden van het perceel wordt een nieuw clubhuis met afzonderlijke bergplaats opgericht. De constructie, een modulaire containerbouw, bestaat uit 2 bouwlagen met een plat dak, waarvan een gedeelte uitgevoerd zal worden als dakterras. Het dakterras nodigt uit om met een drankje de spelers in actie te zien.

Parkeren aan de nieuwe padelclub zal geen probleem zijn. De padelspelers kunnen gebruik maken van de parking gelegen naast het restaurant D’Hoeve. Daar zijn zo’n 52 parkeerplaatsen. Op de site zelf worden 20 fietsstalplaatsen voorzien.

Brugge was al pionier als het gaat over padel. Met deze nieuwe club zetten we ons nog meer op de kaart als padelstad.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.