Ook dit jaar weer zwemmen in de Coupure

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Ook deze zomer zullen bewoners en bezoekers, na reservatie, opnieuw recreatief kunnen zwemmen in de Coupurerei.

In 2019 creëerde Stad Brugge een wettelijk kader om het recreatief zwemmen daar toe te laten en hield daarbij rekening met de bekommernissen van de buren. Eind 2019 startte de renovatie en bouw op de site D’Hanins de Moerkerke waardoor de toegang tot het zwemplatform verhuisde van de Coupure naar de overkant aan de Predikherenrei.

In samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij en het stadslabo wordt gewaakt over de kwaliteit van het zwemwater. Er werden drie beluchters en twee ultrasone toestellen in het water gelegd om de groei van blauwalgen tegen te gaan. Gediplomeerde redders zorgen voor de veiligheid op en rond de zwemzone. Aansluitend op hun dienst is er nachtbewaking.

Het zwemseizoen in de Coupure start op zaterdag 26 juni en eindigt op dinsdag 31 augustus. Zwemmen kan tussen 13.00 en 20.00 uur.

Net als vorig jaar moet men reserveren om te kunnen zwemmen. Het reservatiesysteem gaat van start vanaf 8 juni: per tijdslot van een uur kan men een moment kiezen via de website www.brugge.be. Indien een tijdslot niet volzet is, kunnen bezoekers zich aanmelden aan de ingang. Dan worden zij nog toegevoegd aan het tijdslot. Indien iemand die gereserveerd heeft niet komt opdagen vervalt zijn/haar reservatie na 5 minuten en wordt zijn/haar plaats(-en) terug vrijgegeven aan bezoekers die niet reserveerden.

De kade met EHBO-lokaal, douches en sanitaire voorzieningen blijft op dezelfde plaats staan maar het zwemplatform wordt dit jaar wat opgeschoven en gedraaid: de zwemzone zelf ligt iets dichter naar de Coupurebrug. Dat heeft als voordeel dat men langer in de zon kan zwemmen.

Nieuws

Waterwijs Brugge

Brugge wordt Waterwijs. De naam verwijst naar een grootschalig Europees project, dat maximaal inzet op slim beheer van water en een betere waterkwaliteit voor de reien. Zo kan de Stad het hele jaar door optimaal voor het groen zorgen, ook in periodes van langere droogte. Waterwijs maakt deel uit van het klimaatadaptatieplan en wil van Brugge een klimaatrobuuste stad helpen maken. De reien spelen een sleutelrol in het verhaal. Brugge en de projectpartners krijgen zo’n zes miljoen euro steun van European Urban Initiative (EUI) voor de uitvoering.

 

Unieke pluktuin aan de Peter Benoitlaan te Sint-Andries

De groenzone aan de hoek van de Peter Benoitlaan en Ter Lindenhof is onlangs volledig heringericht. Het gebied, dat eerder weinig invulling had, kreeg een frisse en duurzame make-over met fruitbomen, een pluktuin en nieuwe recreatieve voorzieningen voor de buurt.

 

Beleidsprogramma Stad Brugge: 2025 - 2030 'Terug naar de basis. Verzorgd groen en schone straten.'

Vandaag stelde ik samen met mijn collega's het beleidsprogramma 2025-2030 voor onze stad voor 📅.
Het is voor mij het resultaat van veel gesprekken in de wijken, met medewerkers, onderzoek en gecijfer 📊. De Bruggeling wil een propere wijk: goed onderhouden, onkruidvrije plantvakken en een nette straat 🌳🚶‍♂️.
Samen met mijn team gaan we terug naar de basis. Ik stroop graag de mouwen op 💪 voor wijken met verzorgd groen 🌿 en schone straten 🚮. Parken en pleinen worden levendige plekken voor alle generaties 👨‍👩‍👧‍👦.
🔧