Ook dit jaar weer zwemmen in de Coupure

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Ook deze zomer zullen bewoners en bezoekers, na reservatie, opnieuw recreatief kunnen zwemmen in de Coupurerei.

In 2019 creëerde Stad Brugge een wettelijk kader om het recreatief zwemmen daar toe te laten en hield daarbij rekening met de bekommernissen van de buren. Eind 2019 startte de renovatie en bouw op de site D’Hanins de Moerkerke waardoor de toegang tot het zwemplatform verhuisde van de Coupure naar de overkant aan de Predikherenrei.

In samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij en het stadslabo wordt gewaakt over de kwaliteit van het zwemwater. Er werden drie beluchters en twee ultrasone toestellen in het water gelegd om de groei van blauwalgen tegen te gaan. Gediplomeerde redders zorgen voor de veiligheid op en rond de zwemzone. Aansluitend op hun dienst is er nachtbewaking.

Het zwemseizoen in de Coupure start op zaterdag 26 juni en eindigt op dinsdag 31 augustus. Zwemmen kan tussen 13.00 en 20.00 uur.

Net als vorig jaar moet men reserveren om te kunnen zwemmen. Het reservatiesysteem gaat van start vanaf 8 juni: per tijdslot van een uur kan men een moment kiezen via de website www.brugge.be. Indien een tijdslot niet volzet is, kunnen bezoekers zich aanmelden aan de ingang. Dan worden zij nog toegevoegd aan het tijdslot. Indien iemand die gereserveerd heeft niet komt opdagen vervalt zijn/haar reservatie na 5 minuten en wordt zijn/haar plaats(-en) terug vrijgegeven aan bezoekers die niet reserveerden.

De kade met EHBO-lokaal, douches en sanitaire voorzieningen blijft op dezelfde plaats staan maar het zwemplatform wordt dit jaar wat opgeschoven en gedraaid: de zwemzone zelf ligt iets dichter naar de Coupurebrug. Dat heeft als voordeel dat men langer in de zon kan zwemmen.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.