Ook dit jaar weer zwemmen in de Coupure

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Ook deze zomer zullen bewoners en bezoekers, na reservatie, opnieuw recreatief kunnen zwemmen in de Coupurerei.

In 2019 creëerde Stad Brugge een wettelijk kader om het recreatief zwemmen daar toe te laten en hield daarbij rekening met de bekommernissen van de buren. Eind 2019 startte de renovatie en bouw op de site D’Hanins de Moerkerke waardoor de toegang tot het zwemplatform verhuisde van de Coupure naar de overkant aan de Predikherenrei.

In samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij en het stadslabo wordt gewaakt over de kwaliteit van het zwemwater. Er werden drie beluchters en twee ultrasone toestellen in het water gelegd om de groei van blauwalgen tegen te gaan. Gediplomeerde redders zorgen voor de veiligheid op en rond de zwemzone. Aansluitend op hun dienst is er nachtbewaking.

Het zwemseizoen in de Coupure start op zaterdag 26 juni en eindigt op dinsdag 31 augustus. Zwemmen kan tussen 13.00 en 20.00 uur.

Net als vorig jaar moet men reserveren om te kunnen zwemmen. Het reservatiesysteem gaat van start vanaf 8 juni: per tijdslot van een uur kan men een moment kiezen via de website www.brugge.be. Indien een tijdslot niet volzet is, kunnen bezoekers zich aanmelden aan de ingang. Dan worden zij nog toegevoegd aan het tijdslot. Indien iemand die gereserveerd heeft niet komt opdagen vervalt zijn/haar reservatie na 5 minuten en wordt zijn/haar plaats(-en) terug vrijgegeven aan bezoekers die niet reserveerden.

De kade met EHBO-lokaal, douches en sanitaire voorzieningen blijft op dezelfde plaats staan maar het zwemplatform wordt dit jaar wat opgeschoven en gedraaid: de zwemzone zelf ligt iets dichter naar de Coupurebrug. Dat heeft als voordeel dat men langer in de zon kan zwemmen.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.