Opening Triënnale Brugge

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Als voorzitter van Brugge Plus, draag ik Triënnale Brugge een zeer warm hart toe en kijk ik iedere drie jaar mee uit naar wat de triënnale ons zal brengen, en vooral, zal losmaken bij ons allen. Vandaag is het zover. Na twee jaar voorbereidingen, veelal achter de schermen, is de kop eraf. Ik ben trots op wat het team samen met de twaalf kunstenaars en architecten, heeft neergezet.

De werken zijn stuk voor stuk nieuwe en uitdagende ontwerpen, gemaakt op maat van onze stad. Ze spelen in op onbenutte of onderbenutte locaties in Brugge en suggereren nieuwe vormen van gebruik. Ze brengen ideeën aan die niet enkel binnen Brugge, maar ook wereldwijd kunnen inspireren en wie weet ook een zaadje kunnen planten voor onze toekomst. 

Tot en met zondag 1 september kan je alle installaties gaan ontdekken en herontdekken, genieten van al dat moois en ook even stil staan bij de achterliggende gedachten. Heel wat informatie staat te lezen op het stadsplan en op de bijhorende infozuilen die je bij ieder kunstwerk terugvindt. 

Neem de tijd om de installaties op het gemak te gaan verkennen en even te verblijven bij deze Spaces of Possibility, want elk vertellen ze een ander verhaal: over duurzaamheid, over gelijkheid, over hoe we met ruimte, mens en dier omgaan. 

Meer info over Triënnale Brugge: https://triennalebrugge.be/nl

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.