Operatie Sky zet orde op zaken!

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Veiligheid is een topprioriteit! De drugscriminaliteit zorgt vaak voor heel wat onrust bij mensen en verhoogde het onveiligheidsgevoel. Dankzij operatie Sky werd orde op zaken gesteld. Maar liefst 1.600 politiemensen werden ingeschakeld om huiszoekingen te doen. Deze grootschalige actie tegen de drugscriminaliteit is nooit gezien in ons land.

De cocaïnehandel heeft een flinke dreun gekregen, maar zal waarschijnlijk niet lam liggen. Nu moeten we alle zeilen bijsteken om ervoor te zorgen dat we de haven van Antwerpen als draaischijf van de cocaïnehandel cleaner kunnen houden. investering in extra middelen zijn nodig zodat onze politie op een snelle en vlotte manier kan werken.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.