Opgefrist buurtpark Ter Lo

Publicatiedatum

Tags

Brugge

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Het parkje aan Ter Lo – Ter Heide kreeg een grondige opknapbeurt en is nu nog toegankelijker en aantrekkelijker voor buurtbewoners en bezoekers. Oude voetpaden en verhardingen maakten plaats voor nieuwe, gebruiksvriendelijke wandelpaden. Daarnaast werd het park verrijkt met extra groen en uitnodigende zithoeken.

In totaal werd 44m² aan oude voetpaden en 396m² dolomietverharding verwijderd. Waar nodig, werden deze vervangen door 264m² nieuwe paden in grijze betonstraatstenen (22x22), wat de toegankelijkheid aanzienlijk verbetert. Bovendien werden drie gezellige zithoeken gecreëerd, verspreid over het park, voorzien van in totaal vijf zitbanken. De petanquebaan (36m²), nabij een van de zithoeken, werd heraangelegd om optimaal speelplezier te garanderen. Fietsers genieten van extra comfort dankzij de vervanging van twee oude duostaanders door vier nieuwe fietsnietjes, waarmee fietsen veiliger gestald kunnen worden.

Het parkje is echt een aantrekkelijke en leuke plek voor de buurt geworden. In de zomer kan er een balletje gegooid worden met de buren in een kleurrijk en groen kader.

Naast de infrastructuur kreeg het park een flinke groenzone-update. Een hoogstammige kleinere judasboom (Cercis siliquastrum) werd aangeplant en zal in het voorjaar opvallen met zijn prachtige violetkleurige bloesems. Ook een meerstammige magnolia (Magnolia x ‘Genie’) zorgt voor kleur dankzij zijn donkerrode bloemen. Daarnaast werd het park verder aangekleed met maar liefst 1.500 heesters en 7.000 vaste planten, die met hun gespreide bloei het hele jaar door een kleurrijke omgeving garanderen.

De totale kostprijs van de herinrichting bedraagt 70.000 euro (inclusief BTW), terwijl de aanplant van bomen en planten 58.000 euro (inclusief BTW) kostte. De beplantingswerken werden uitgevoerd door Krinkels.

Met deze herinrichting biedt het parkje aan Ter Lo – Ter Heide nu een frisse, groene en toegankelijke ontmoetingsplek voor jong en oud!

Nieuws

Waterwijs Brugge

Brugge wordt Waterwijs. De naam verwijst naar een grootschalig Europees project, dat maximaal inzet op slim beheer van water en een betere waterkwaliteit voor de reien. Zo kan de Stad het hele jaar door optimaal voor het groen zorgen, ook in periodes van langere droogte. Waterwijs maakt deel uit van het klimaatadaptatieplan en wil van Brugge een klimaatrobuuste stad helpen maken. De reien spelen een sleutelrol in het verhaal. Brugge en de projectpartners krijgen zo’n zes miljoen euro steun van European Urban Initiative (EUI) voor de uitvoering.

 

Unieke pluktuin aan de Peter Benoitlaan te Sint-Andries

De groenzone aan de hoek van de Peter Benoitlaan en Ter Lindenhof is onlangs volledig heringericht. Het gebied, dat eerder weinig invulling had, kreeg een frisse en duurzame make-over met fruitbomen, een pluktuin en nieuwe recreatieve voorzieningen voor de buurt.

 

Beleidsprogramma Stad Brugge: 2025 - 2030 'Terug naar de basis. Verzorgd groen en schone straten.'

Vandaag stelde ik samen met mijn collega's het beleidsprogramma 2025-2030 voor onze stad voor 📅.
Het is voor mij het resultaat van veel gesprekken in de wijken, met medewerkers, onderzoek en gecijfer 📊. De Bruggeling wil een propere wijk: goed onderhouden, onkruidvrije plantvakken en een nette straat 🌳🚶‍♂️.
Samen met mijn team gaan we terug naar de basis. Ik stroop graag de mouwen op 💪 voor wijken met verzorgd groen 🌿 en schone straten 🚮. Parken en pleinen worden levendige plekken voor alle generaties 👨‍👩‍👧‍👦.
🔧