Reiefestival

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Fans van podiumkunsten moeten van 18 tot en met 20 augustus in Brugge zijn voor het gloednieuwe Reiefestival. Brugge Plus, Kunstencentrum KAAP en Concertgebouw Brugge zetten, in opdracht van Stad Brugge, hun schouders onder het driejaarlijks
festival dat de brug slaat tussen erfgoed en hedendaagse podiumkunsten.

Veertien nationale en internationale kunstenaars maken unieke creaties geïnspireerd door het thema ‘Geloof’ en het rijke erfgoed van Brugge. Locaties op en rond de reien worden sfeervol tot leven gebracht tijdens meer dan 50 speelmomenten van grote kleppers en opkomend talent.

Het Reiefestival wordt – in een rotatie met Triënnale Brugge en Gouden Boomstoet – een nieuwe, driejaarlijkse cultuurtraditie in openlucht. De bezoeker ziet cultureel Brugge andermaal van een verrassende, vernieuwende kant. De Bruggelingen zien ‘hun’ water als rode draad doorheen het festival waar performances, installaties, theater, een optocht en zelfs een bootprocessie tot leven komen. Er zijn gratis en betalende voorstellingen en sommige creaties spelen tijdens de driedaagse meerdere keren. Het Reiefestival brengt ook buiten het stadscentrum sfeer en cultuur want we trekken vooraf naar Zeebrugge en eindigen in de Brugse wijken.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.