Ronde van Vlaanderen voor kinderen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Op zondag 2 april start de Ronde van Vlaanderen opnieuw in Brugge én daar zijn we niet weinig trots op. Topsportevenementen zoals de Ronde van Vlaanderen bevestigen het internationale imago van onze stad, maar ze hebben ook het potentieel om de collectieve identiteit, trots en sociale cohesie bij de Bruggelingen te bevorderen. Via een uitgebreide activatiecampagne en heel wat randactiviteiten wordt de Ronde bovendien ingezet om het lokale fiets- en wielersportbeleid te promoten en elke Bruggeling op de fiets te krijgen.

Brugge is een echte fietsstad, én we laten niet na dit aspect nog meer te benadrukken. Wanneer het gaat over fietsen, dan zijn we ervan overtuigd: ,Jong geleerd, is oud gedaan.’ Toen de mensen van Beweging.net dan ook met hun idee kwamen om een Ronde van Vlaanderen voor kinderen te organiseren naar aanleiding van de 100e fietsbieb, konden we niet anders dan enthousiast zijn. We ondersteunen dit project vanuit de Sportdienst met een mooie subsidie van 5.000 euro en kijken samen uit naar dit event. Op 26 maart 2023 is het zover en kunnen tientallen kinderen van twee tot twaalf jaar proeven van dit mooie wielerevenement hier in het Minnewaterpark. 

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.