Ronde van Vlaanderen voor kinderen

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Op zondag 2 april start de Ronde van Vlaanderen opnieuw in Brugge én daar zijn we niet weinig trots op. Topsportevenementen zoals de Ronde van Vlaanderen bevestigen het internationale imago van onze stad, maar ze hebben ook het potentieel om de collectieve identiteit, trots en sociale cohesie bij de Bruggelingen te bevorderen. Via een uitgebreide activatiecampagne en heel wat randactiviteiten wordt de Ronde bovendien ingezet om het lokale fiets- en wielersportbeleid te promoten en elke Bruggeling op de fiets te krijgen.

Brugge is een echte fietsstad, én we laten niet na dit aspect nog meer te benadrukken. Wanneer het gaat over fietsen, dan zijn we ervan overtuigd: ,Jong geleerd, is oud gedaan.’ Toen de mensen van Beweging.net dan ook met hun idee kwamen om een Ronde van Vlaanderen voor kinderen te organiseren naar aanleiding van de 100e fietsbieb, konden we niet anders dan enthousiast zijn. We ondersteunen dit project vanuit de Sportdienst met een mooie subsidie van 5.000 euro en kijken samen uit naar dit event. Op 26 maart 2023 is het zover en kunnen tientallen kinderen van twee tot twaalf jaar proeven van dit mooie wielerevenement hier in het Minnewaterpark. 

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.