Sport in het park

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Zoveel mogelijk Bruggelingen aan het bewegen brengen, dat doel wil de stad bereiken. Daarom bieden we via de subsidie ‘Brugge Sport’ ondersteuning aan initiatieven die zich inzetten om mensen samen te laten sporten. Spark, dat voluit staat voor Sport in het Park, is een nieuw initiatief die laagdrempelige sportactiviteiten organiseert in de Brugse parken.

Tijdens de lentemaanden organiseert Spark gratis sportactiviteiten in de Brugse parken.  Deze activiteiten gaan telkens door op zaterdagnamiddag van 14u00 tot 17u00. Elke week vinden de activiteiten in een ander park plaats. 

De lessen worden gegeven door ervaren sportlesgevers. Deelnemers hoeven niet vooraf in te schrijven. Hierdoor kan je ook nog last-minute mee komen bewegen, vrienden meebrengen of na enkele lessen nog inpikken.  Met weinig materiaal wordt zoveel mogelijk bewogen op een leuke manier. Denk bijvoorbeeld maar aan frisbee, rope skipping, honkbal, kubb, tussen-2-vuren, estafette, new games, … allemaal leuke groepsspelen waarbij je beweegt zonder dat je het merkt. De lessen starten ook steeds met een opwarming.

Spark zorgt ervoor dat mensen tijdens het sporten kunnen genieten van onze openbare ruimtes. Buiten sporten, in het groen geeft nog meer energie en plezier. Onze parken worden zo optimaal benut zonder extra belasting of overlast. Als ondersteuning geeft de stad Spark graag een duwtje in de rug met een subsidie van 2.460 euro in het kader van Brugge Sport.

 

De voorlopige planning van Spark ziet er als volgt uit:

  • Week 1 - za 16/04: De Polder, Stokerij 10, Dudzele
  • Week 2 - za 23/04: Sportpark Koolkerke, Gemeneweidestraat 50, Koolkerke
  • Week 3 - za 30/04: Tempelhof, Tempelhof 57, Sint-Pieters
  • Week 4 - za 07/05: Astridpark, Stalijzerstraat 11, Brugge
  • Week 5 - za 14/05: Daverlo, Dries 2, Assebroek
  • Week 6 - za 21/05: Gulden Kamer, Geralaan 809, Sint-Kruis
  • Week 7 - za 28/05: Koude Keuken, Zandstraat 284, Sint-Andries
  • Week 8 - za 04/06: Sint-Donaaspark, Sint-Donaasstraat, Zeebrugge

Uiteraard kunnen ook nog andere parken opgenomen worden in de planning. Meer info over Spark en hun activiteiten vind je op https://fedes.be/spark-2022/.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.