Sport in het park

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

Zoveel mogelijk Bruggelingen aan het bewegen brengen, dat doel wil de stad bereiken. Daarom bieden we via de subsidie ‘Brugge Sport’ ondersteuning aan initiatieven die zich inzetten om mensen samen te laten sporten. Spark, dat voluit staat voor Sport in het Park, is een nieuw initiatief die laagdrempelige sportactiviteiten organiseert in de Brugse parken.

Tijdens de lentemaanden organiseert Spark gratis sportactiviteiten in de Brugse parken.  Deze activiteiten gaan telkens door op zaterdagnamiddag van 14u00 tot 17u00. Elke week vinden de activiteiten in een ander park plaats. 

De lessen worden gegeven door ervaren sportlesgevers. Deelnemers hoeven niet vooraf in te schrijven. Hierdoor kan je ook nog last-minute mee komen bewegen, vrienden meebrengen of na enkele lessen nog inpikken.  Met weinig materiaal wordt zoveel mogelijk bewogen op een leuke manier. Denk bijvoorbeeld maar aan frisbee, rope skipping, honkbal, kubb, tussen-2-vuren, estafette, new games, … allemaal leuke groepsspelen waarbij je beweegt zonder dat je het merkt. De lessen starten ook steeds met een opwarming.

Spark zorgt ervoor dat mensen tijdens het sporten kunnen genieten van onze openbare ruimtes. Buiten sporten, in het groen geeft nog meer energie en plezier. Onze parken worden zo optimaal benut zonder extra belasting of overlast. Als ondersteuning geeft de stad Spark graag een duwtje in de rug met een subsidie van 2.460 euro in het kader van Brugge Sport.

 

De voorlopige planning van Spark ziet er als volgt uit:

  • Week 1 - za 16/04: De Polder, Stokerij 10, Dudzele
  • Week 2 - za 23/04: Sportpark Koolkerke, Gemeneweidestraat 50, Koolkerke
  • Week 3 - za 30/04: Tempelhof, Tempelhof 57, Sint-Pieters
  • Week 4 - za 07/05: Astridpark, Stalijzerstraat 11, Brugge
  • Week 5 - za 14/05: Daverlo, Dries 2, Assebroek
  • Week 6 - za 21/05: Gulden Kamer, Geralaan 809, Sint-Kruis
  • Week 7 - za 28/05: Koude Keuken, Zandstraat 284, Sint-Andries
  • Week 8 - za 04/06: Sint-Donaaspark, Sint-Donaasstraat, Zeebrugge

Uiteraard kunnen ook nog andere parken opgenomen worden in de planning. Meer info over Spark en hun activiteiten vind je op https://fedes.be/spark-2022/.

Nieuws

Deze zomer terug zwemmen in de Brugse reien

Op 29 juni 2024 is de zwemzone aan de Coupure opnieuw open. Liefhebbers van openwaterzwemmen kunnen er terecht tot en met zondag 1 september voor een frisse duik in onze Brugse Reien. Een unieke belevenis! De zwemzone bevindt zich aan de Coupure, met ingang aan de Predikherenrei. Zwemmen kan elke dag van 13.00 tot 20.00 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Zwemmen is er gratis.

 

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.