Sport in je buurt gaat online

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In deze verstrengde lockdown is het belangrijker dan ooit om fysiek bezig te blijven. Omdat dat amper nog kan in de sportcomplexen, heeft de Stad nu besloten om gratis online lessen aan te bieden.

Een uniek aanbod van kwalitatieve sportlessen, uitgewerkt door Amitabha, een bedrijf gespecialiseerd in onder meer het uitsturen van sportcoaches. Concreet gaat het over acht verschillende disciplines: Yoga, BBB, Fatburner, Pilates, Zumba, Calorie Crush, Hip Hop en Hiit. Van maandag tot donderdag wordt er telkens twee uur les aangeboden. Telkens van 19u tot 21u, traditioneel de meest populaire uren voor sport in de gemeente. Live te volgen via Facebook, meerbepaald op de pagina ‘Sportdienst Brugge’.

Het zijn uitdagende tijden voor iedereen die op één of andere manier sportlessen aanbiedt. En het is naast de aanbieders ook voor de gebruikers enorm frustrerend dat het reguliere sportaanbod voor lange tijd niet meer kan doorgaan. Vandaar dat we het nodig vonden om actie te ondernemen. We hebben immers gemerkt dat in deze tweede lockdown de nood aan afleiding en ontspanning alleen maar groter wordt.

Opvallend is dat de Stad deze online lessenreeks gratis aanbiedt. We willen als Stad immers mee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Niet alleen om de Bruggelingen fysiek fit te houden en dus letterlijk weerbaarder te maken voor virale aanvallen. Maar ook om hen mentaal gelukkig te houden. En we zien dit als een ideaal middel om dat op een manier te doen die volledig coronaproof is.

Amitabha gaat maandag 16 november van start met een eerste live les van 19u tot 20u, meteen gevolgd door een tweede van 20u tot 21u. En dus te volgen via de Facebookpagina van de Sportdienst Brugge. Meer informatie is ook te vinden op www.brugge.be/sportinjebuurt

Nothing beats the real thing. Dus zodra de omstandigheden het toelaten en alles veilig kan georganiseerd worden, zullen de Bruggelingen opnieuw fysiek naar sportlessen kunnen en willen gaan. Maar ondertussen vinden we dit als Stad wel een meer dan waardig alternatief.

Nieuws

Begeleid traject 'op naar Dwars door Brugge'

Zondag 12 mei 2024 is opnieuw een hoogdag voor loopliefhebbers in Brugge. De wedstrijd ‘Dwars door Brugge’ is dan aan de 43e editie toe en staat open voor alle loopniveaus. Wie ambitie heeft om deel te nemen en zich gezond en degelijk wil voorbereiden, kan aansluiten op het voorbereidingstraject ‘Op naar Dwars door Brugge’. Stad Brugge organiseert dit opnieuw samen met de studenten Sport & Bewegen van Howest.

Loketten in treinstations moeten openblijven

NMBS gaat in heel wat treinstations de loketuren beperken. Niet enkel in een klein landelijk station, maar ook in grote stations wordt er afgebouwd wordt. Onze stations moeten “levendige” ontmoetingsplekken zijn, “levendige” ontmoetingsplekken met meer treinen en met meer reizigers.

gebruik van camera's door civiele veiligheid en brandweer

In de commissie werd een wetsontwerp goedgekeurd voor het gebruik van camera's door diensten van de civiele veiligheid en brandweer. Er is gezocht naar een evenwicht tussen de bescherming van persoonsgegevens en het faciliteren van de opdrachten van de diensten van de civiele veiligheid door middel van cameragebruik. Het kader voorziet dan ook de nodige beschermingsmaatregelen. cd&v is daar tevreden mee. Het programma Big Brother mag dan wel aan een nieuw seizoen begonnen zijn, dat is zeker niet de lijn die cd&v wil doortrekken naar onze ganse maatschappij. Desalniettemin is het wel belangrijk dat we waar dat onze hulpdiensten vooruit kan helpen, technologie kunnen hanteren. De voordelen van het gebruik van camera’s voor verschillende van hun opdrachten, zoals branddetectie en -preventie of het in kaart brengen van een rampgebied, spreken voor zich.