Sport in je buurt gaat online

Publicatiedatum

Auteur

Franky Demon

Deel dit artikel

In deze verstrengde lockdown is het belangrijker dan ooit om fysiek bezig te blijven. Omdat dat amper nog kan in de sportcomplexen, heeft de Stad nu besloten om gratis online lessen aan te bieden.

Een uniek aanbod van kwalitatieve sportlessen, uitgewerkt door Amitabha, een bedrijf gespecialiseerd in onder meer het uitsturen van sportcoaches. Concreet gaat het over acht verschillende disciplines: Yoga, BBB, Fatburner, Pilates, Zumba, Calorie Crush, Hip Hop en Hiit. Van maandag tot donderdag wordt er telkens twee uur les aangeboden. Telkens van 19u tot 21u, traditioneel de meest populaire uren voor sport in de gemeente. Live te volgen via Facebook, meerbepaald op de pagina ‘Sportdienst Brugge’.

Het zijn uitdagende tijden voor iedereen die op één of andere manier sportlessen aanbiedt. En het is naast de aanbieders ook voor de gebruikers enorm frustrerend dat het reguliere sportaanbod voor lange tijd niet meer kan doorgaan. Vandaar dat we het nodig vonden om actie te ondernemen. We hebben immers gemerkt dat in deze tweede lockdown de nood aan afleiding en ontspanning alleen maar groter wordt.

Opvallend is dat de Stad deze online lessenreeks gratis aanbiedt. We willen als Stad immers mee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Niet alleen om de Bruggelingen fysiek fit te houden en dus letterlijk weerbaarder te maken voor virale aanvallen. Maar ook om hen mentaal gelukkig te houden. En we zien dit als een ideaal middel om dat op een manier te doen die volledig coronaproof is.

Amitabha gaat maandag 16 november van start met een eerste live les van 19u tot 20u, meteen gevolgd door een tweede van 20u tot 21u. En dus te volgen via de Facebookpagina van de Sportdienst Brugge. Meer informatie is ook te vinden op www.brugge.be/sportinjebuurt

Nothing beats the real thing. Dus zodra de omstandigheden het toelaten en alles veilig kan georganiseerd worden, zullen de Bruggelingen opnieuw fysiek naar sportlessen kunnen en willen gaan. Maar ondertussen vinden we dit als Stad wel een meer dan waardig alternatief.

Nieuws

Terug sportstrand in zeebrugge deze zomer

De zomer komt eraan, wat betekent dat Sportdienst Brugge opnieuw inzet op het sportstrand in Zeebrugge. Sinds 15 juni is alles klaar en kun je genieten van een zomer vol sport, spel en plezier. Het sportstrand is de hele zomervakantie doorlopend open van 10.30 tot 17.30 uur en bevindt zich ter hoogte van het Badengebouw.

Tijdelijke bestemming voor voormalige Godelievekerk in Sint-Michiels

Begin 2023 kocht Stad Brugge de Godelievekerk in Sint-Michiels van de Emmaüsparochie tegen de prijs van 240.000 euro. In afwachting van een definitieve bestemming vinden nu al een aantal verenigingen / organisaties een tijdelijk onderdak in de voormalige kerk.

125 jaar Cercle Brugge

Cercle Brugge maakt vandaag furore onder het motto ‘1 keer groen, altijd groen’, maar Cercle is allerminst een ‘groentje’ in Brugge. Dit jaar viert ‘onze ploeg van ’t Stad’ de 125ste verjaardag. De geschiedenis gaat dus terug tot 1899 wanneer de broeders Xaverianen binnen een oud-leerlingenverenigingen een sportieve ‘Cercle’ oprichten. Eerst nog met cricket en tennis, maar al snel werd voetbal de meest succesvolle tak.